Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul Fălticeni, pregătit pentru 'scenariul roșu': Numărul de paturi pentru bolnavii de COVID-19 a fost suplimentat, capacitatea ATI - dublată

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam pacient terapie intensiva spital medic

Spitalul Municipal Fălticeni a suplimentat la 95 numărul de paturi pentru patologia COVID-19, cu 29 în plus, şi îşi va dubla şi capacitatea de paturi la ATI, fiind pregătit să treacă la ''scenariul roşu'', dacă situaţia pandemică o va impune, a declarat luni prefectul judeţului Suceava, Alexandru Moldovan.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a avut, luni, o şedinţă de lucru la sediul unităţii medicale cu managerul Vlad Alexandru Morariu, conform Agerpres.

Potrivit prefectului, în prezent, la Spitalul Municipal Fălticeni erau operaţionalizate 95 de paturi destinate patologiei COVID-19, dintre care 30 destinate pacienţilor pediatrici, la care se adaugă două paturi de ATI COVID, urmând ca în zilele următoare numărul paturilor ATI COVID să fie dublat.

Moldovan a subliniat ''totala deschidere a echipei de conducere'' a Spitalului Municipal Fălticeni în ceea ce priveşte preluarea gestionării pacienţilor cu COVID-19 pediatrici, alături de Spitalul Municipal Rădăuţi, precum şi operaţionalizarea unui număr suplimentar de 29 de paturi destinate patologiei COVID -19, raportat la prevederile scenariului galben din planul de rezilienţă al sistemului judeţean de sănătate, respectiv 66 de paturi.

Prefectul a arătat că, potrivit managerului unităţii sanitare, Spitalul Municipal Fălticeni este pregătit să treacă în scenariul roşu, dacă numărul de pacienţi confirmaţi la nivel judeţean şi care necesită internare o va impune.

Scopul acestei suplimentări a numărului de paturi este şi de protejare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, astfel încât acesta să poată gestiona şi patologie non - COVID, precum şi cazurile pacienţilor cu forme critice existente la nivelul întregului judeţ.

În prezent, totalul persoanelor internate şi diagnosticate cu COVID-19 la nivelul judeţului Suceava este de 505, dintre care 33 de copii, iar numărul persoanelor suspecte de infecţie cu noul coronavirus este de 35.

Numărul cazurilor active era în judeţ, la raportarea de luni, de 4.646, iar incidenţa de 9,8 la mia de locuitori, 103 localităţi din totalul de 114 aveau o rată de infectare de peste 3 la mia de locuitori.

Municipiul Suceava are în prezent o rată de incidenţă de 17,89 la mia de locuitori şi 1.460 de cazuri active de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.