Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul Metropolitan, a doua cea mai mare clădire după Parlament, dar fără fonduri europene

spital universitar

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că pentru construcția Spitalului Metropolitan din Pipera nu s-au obținut fonduri europene, iar arhitectul proiectului a anunțat că spitalul va fi a doua cea mai mare clădire din România, după Parlament, și va costa 400 de milioane de euro.

„La momentul în care am decis construirea spitalului Metropolitan, am făcut mai multe diligențe, atât pe lângă Ministerul Sănătății, cât și la Bruxelles, pentru a obține fonduri europene. Ni s-a explicat că pe actuala legislație vor fi finanțate cele trei spitale regionale, regiunea București – Ifov fiind una cu un PIB mare pe cap de locuitor, și deci bogată – nu prea înțelegem ce înseamnă bogată”, a declarat, miercuri, Gabriela Firea.

Citește și: Ministrul de Finanțe arată cu degetul spre`iresponsabilitătea`politicii fiscale a fostului Guvern după raportul Standard&Poor's

Edilul Capitalei a precizat că nu s-au obținut fonduri europene pentru acest proiect de investiție.

„Nu s-au obținut fonduri europene, nici măcar o parte, să fi avut doar cofinanțarea. Nu s-au obținut deocamdată nici fonduri naționale, în speță de la Ministerul Sănătății sau Ministerul Dezvoltării, ne bazăm pe bugetul local, bineînțeles, o investiție multi-anuală, trei ani de zile pentru spitalul propriu-zis, și ulterior pentru finalizarea investițiilor din zonă”, a declarat Firea, care a precizat că face un apel la Guvernul României să nu mai trateze Primăria Capitalei gândindu-se doar la ea.

Gabriela Firea a anunțat, miercuri, că a fost finalizat studiul de fezabilitate pentru Spitalul Metropolitan, lucrările urmând să fie demarate din luna martie anul viitor. Spitalul ar urma să fie construit într-un termen de 3 ani de zile, iar costurile sunt 400 milioane de euro pentru 1.000 de paturi. Spitalul va fi amplasat pe Șoseaua Pipera (aproape de stația de metrou Aurel Vlaicu).

"Va fi o clădire cu o dimensiune foarte mare. Suprafața totală a acestui spital va fi de 247.000 de metri pătrați, ceea ce reprezintă o clădire extrem de importantă. Va fi a doua clădire din România, după Palatul Parlamentului", a declarat, la rândul său, arhitectul Gabriel Dumitrache.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.