Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat va fi transformat în unitate COVID, după explozia infecţiilor cu SARS-CoV-2

Moldpres
ATI Terapie Intensiva

Autorităţile judeţene din Buzău fac demersuri pentru transformarea Spitalului Municipal din Râmnicu Sărat în unitate COVID, întrucât în judeţ se înregistrează o explozie a infecţiilor cu SARS-CoV-2, iar spitalele au ocupate toate locurile pentru persoanele pozitive, potrivit news.ro.

Potrivit subprefectului de Buzău Viorel Holban, Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat va fi transformat în unitate suport COVID, temporar, pe durata ordinului care suspendă internările, altele decât urgenţele şi cazurile de COVID, dar şi operaţiile. Astfel, pentru pacienţii care nu sunt infectaţi cu SARS-CoV-2 va rămâne doar ambulatoriul.

Recent, autorităţile judeţene au aprobat ca Spitalul din Nehoiu să preia bolnavii cu COVID cu forme uşoare şi medii, dat fiind că unitatea nu dispune de instalaţie de oxigen, însă achiziţiile de medicamente, de materiale sanitare, dar şi concentratoarele de oxigen de care are nevoie unitatea întârzie. În aceste condiţii, niciun pacient nu a fost internat până acum aici, spitalul fiind liber.

"S-a dat ordin pentru Nehoiu, pe 45 de paturi, am convenit împreună cu managerii spitalelor Râmnic şi Buzău să ducem acolo, întrucât nu există oxigen, doar cazurile uşoare. Vreau să vă spun că nu există la ora aceasta în judeţ cazuri uşoare şi atunci cele 45 de paturi aşteaptă pacienţi, dar nu avem ce pacienţi duce", a declarat subprefectul Viorel Holban.

În acest moment, în spitalele din Buzău nu mai sunt locuri disponibile pentru bolnavii cu COVID. Atât Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, partea destinată celor cu SARS-COV-2, cât şi secţiile Spitalului Judeţean unde pot fi internaţi bolnavii pozitivi sunt ocupate.

La Buzău, de câteva zile se înregistrează o explozie a cazurilor de COVID. Zilnic, sunt peste 200 de noi infectări, în condiţiile în care în valurile trecute, erau cel mult 140-150 de cazuri de COVID, raportate în decursul a 24 de ore. Cea mai mare rată de îmbolnăvire într-o localitate buzoiană se înregistrează la Mărgăriteşti - 11.32 de cazuri la mia de locuitori. Oraşul Buzău are o incidenţă de 5.59, iar judeţul Buzău de 3.26.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.