Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul pentru Copii 'Sfânta Maria' din Iași va fi reabilitat într-un proiect de peste 120 de milioane de lei

Consiliul Județean Iași, Facebook
Spital Iași aparat

Spitalul de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria”, din Iași, va fi reabilitat în cadrul unui proiect de peste 120 de milioane de lei. Ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat, miercuri, de preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa şi reprezentanţii constructorilor, anunță MEDIAFAX.

Citește și: S-a aflat! Ce salariu are Mugur Isărescu

Reabilitarea Spitalului de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria”, care a fost dat în folosinţă în anul 1970 şi are o suprafaţă utilă de 18.668 metri pătraţi, se va desfăşura pe parcursul a 44 de luni şi va fi făcută pe tronsoane.

Pe parcursul lucrărilor constructorii vor trebui să ţină cont şi de modul în care au fost proiectate reţelele electrice, de apă şi canalizare şi vor avea grijă să crească eficienţa energetică a celor trei corpuri ale imobilului.

Spitalul de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” are 650 de paturi, iar aici vin cele mai grave cazuri din toată Moldova.

Citește și: Dezastru! Şeful Transelectrica şi-a falsificat diploma de absolvire

„Avem multe specialităţi unice în zonă, cum ar fi secţia de pediatrie de arşi sau de cardiologie pediatrică. Tot în acest an se va primi şi aparatură de la Ministerul Sănătăţii. Vrem totodată să mergem mai departe cu proiectul pentru o nouă unitate de primiri urgenţe de 3.000 de metri, deoarece actualul amplasament are doar 98 de metri pătraţi. Estimăm că valoarea totală la care se va ajunge în final, cu tot cu echipamentele medicale pe care intenţionăm să le achiziţionăm, va fi de 40 de milioane de euro”, a spus Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

În timpul lucrărilor actul medical nu se va întrerupe, ci se va restrânge.

Citește și: Alexandru Cumpănașu, atac de ultimă oră la Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis: ‘Își pun coada pe spinare’

Autorităţile judeţene ieşene, cât şi constructorii dau asigurări că spitalul va face faţă tuturor cerinţelor venite din partea părinţilor cu copii bolnavi.

„Întreaga lucrare va fi împărţită în patru tronsoane de execuţie. Acum am preluat ordinul de începere pentru primul tronson care reprezintă cam 40 la sută din suprafaţa spitalului. Lucrările vor demara la subsolul clădirii şi termoizolaţii, instalaţii, urmând ca apoi să abordăm zona de terasă, astfel încât, pe perioada iernii, să putem lucra pe etaje fără să fim afectaţi de vreme. Vor fi lucrări de instalaţii: curent electric, sanitare, termice, ventilaţii. Vor urma finisajele. Am stabilit că toate acestea se vor termina în şase luni. Lucrările pentru întreaga unitate medicală ar trebui să se deruleze pe parcursul a 44 de luni. Noi credem că putem să realizăm această lucrare într-un termen mult mai scurt”, a afirmat Radu Zaharia, director firmei de construcții.

Proiectul este finanțat din fonduri europene, iar valoarea lui este de 121,47 milioane de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.