Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sportul trebuie adus în secolul XXI, cu o abordare integrată, consideră Ministerul Sportului

Foto Facebook
Eduard Novak

Sportul trebuie adus în secolul XXI, cu o abordare integrată, consideră Ministerul Sportului, care a avut întâlniri cu reprezentanţii federaţiilor naţionale, ai cluburilor şi ai unor ministere, în cadrul discuţiilor pentru elaborarea Strategiei Naţionale pentru Sport.

''Printre concluziile întâlnirii s-a desprins aceea că Ministerul Sportului trebuie să-şi consolideze rolul de autoritate guvernantă în acest domeniu, cu o rescriere foarte exactă a hărţii instituţionale. Sportul trebuie adus în secolul XXI, cu o abordare integrată, iar Strategia Naţională trebuie însoţită de un plan operaţional de acţiune, ca să poată fi implementată cât mai repede. S-a evidenţiat, de asemenea, importanţa comunicării la nivel interministerial, mai ales în proiectele strategice, precum şi necesitatea ca, în viitorul tablou al sportului românesc, să fie foarte bine definite responsabilităţile şi competenţele tuturor actorilor implicaţi, pentru o mai bună coordonare'', se arată în comunicatul ministerului.

''În fazele următoare, dialogul şi colaborarea cu celelalte ministere, în realizarea Strategiei Naţionale pentru Sport, vor continua susţinut, în virtutea unui obiectiv comun: conştientizarea ideii că sportul este important. Dincolo de starea de bine, de performanţă şi medalii, este direct legat de starea de sănătate a naţiei'', se mai arată în mesaj.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, alături de echipa implicată în elaborarea Strategiei Naţionale pentru Sport, a avut joi o întâlnire de lucru cu reprezentanţii unora dintre ministerele care fac parte din Grupul interministerial ce are acest obiectiv, din partea Ministerului Educaţiei, reprezentanţii Federaţiei Sportului Şcolar şi Universitar, director Claudia Georgescu şi director djunct Constantin Căliman, Victor Mihăilescu, director al Clubului Sportiv Universitar "Ştiinţa" Bucureşti, Laurenţiu Oprea, inspector şcolar de educaţie fizică în cadrul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Cătălin Bârsan, consilier, din partea Ministerului Sănătăţii, dr. Alexandra Cucu, director general al Institutului Naţional de Sănătate Publică, precum şi doamna Toro Gyongyi, consilier al ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Miercuri, ministrul Novak s-a întâlnit cu sportivi de performanţă în activitate, precum şi reprezentanţi ai cluburilor private afiliate la federaţiile de atletism, baschet, box, gimnastică, handbal, haltere, judo, kaiac-canoe, polo, scrimă, tenis de masă, tir sportiv, volei, culturism, arte marţiale, karate, taekwondo WT.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.