Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Spotlight', Leonardo DiCaprio şi Brie Larson, marii câştigători ai SAG Awards

film

Sindicatul Actorilor din SUA (Screen Actors Guild, SAG) a acordat lungmetrajului "Spotlight" premiul pentru "Cea mai bună distribuţie", în cadrul unei gale desfăşurate sămbătă seara, la Los Angeles, în care s-a pus un vădit accent pe diversitate, în contextul polemicii legate de lipsa artiştilor de culoare de pe lista nominalizărilor la Oscar, relatează agenţiile internaţionale de presă. 

Realizat de Tom McCarthy,"Spotlight", care figurează printre marii favoriţi la Oscarurile din 2016, redă ancheta jurnalistică de la Boston Globe care a scos la iveală un scandal de pedofilie în Biserica catolică. Mark Ruffalo, Rachel McAdams şi Michael Keaton sunt principalii protagonişti. 

Leonardo DiCaprio a fost recompensat la cea de-a 22-a ceremonie a SAG Awards cu premiul pentru "Cel mai bun actor în rol principal" pentru interpretarea din "The Revenant"', iar Brie Larson a fost desemnată "Cea mai bună actriţă în rol principal" pentru personajul întruchipat în "Room". 

Idris Elba a fost premiat pentru "Cel mai bun actor în rol secundar" ("Beasts of No Nation"), iar Alicia Vikander a fost aleasă drept "Cea mai bună actriţă în rol secundar" ("The Danish Girl"). 

Pentru Leonardo DiCaprio a fost prima victorie după nouă nominalizări la aceste prestigioase premii, care sunt considerate drept o avanpremieră a Oscarurilor. În ultimii 11 ani, toţi cei premiaţi de SAG la această categorie au câştigat şi premiul similar oferit de Academia de Film de la Hollywood. 

Explicaţia poate fi legată de faptul că mulţi dintre actorii care fac parte din SAG sunt şi membri ai Academiei de Film care acordă statuetele de aur. Anul trecut, patru dintre laureaţii de la SAG Patricia Arquette, Eddie Redmayne, Julianne Moore şi J.K. Simmons au primit şi un Oscar. 

Actorul britanic de culoare Idris Elba a fost laureat şi pentru "Cel mai bun rol într-un film de televiziune" pentru "Luther", dar nu se regăseşte pe lista nominalizărilor de la Oscar. 

În domeniul filmelor de televiziune, "Downton Abbey" a luat premiul pentru cel mai bun serial dramatic, Kevin Spacey a câştigat din noul premiul pentru "Cel mai bun actor în rol principal" pentru "House of Cards", iar Jeffrey Tambor ("Transparent") a triumfat drept "Cel mai bun actor de comedie". AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.