Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sprijinul Comisiei Europene pentru refugiaţii ucraineni din Bulgaria este de aproximativ 100 de milioane de euro

Agerpres.ro
comisia europeana

Comisia Europeană a aprobat recent plata a 37,4 milioane de euro pentru Bulgaria, ca stat membru al UE ce primeşte un număr semnificativ de refugiaţi ucraineni, a declarat luni Reprezentanţa Comisiei Europene la Sofia într-un comunicat de presă.

Finanţarea a fost alocată în cadrul Acţiunii de Coeziune pentru Refugiaţi în Europa (CARE), un instrument ce permite statelor membre şi regiunilor să ofere sprijin de urgenţă persoanelor care fug de invazia rusă prin introducerea flexibilităţii în regulile politicii de coeziune pentru perioada 2014-2020 în vederea redistribuirii finanţelor disponibile în acest scop, potrivit Agerpres.

Resursele financiare pentru Bulgaria vin în conformitate cu Programul Operaţional Mediu (15,6 milioane euro) şi Programul Operaţional Bună Guvernare (21,8 milioane euro) din Fondul European de Dezvoltare Regională (13,3 milioane euro) şi Fondul Social European (18,5 milioane euro), 5,6 milioane euro au fost furnizate în cofinanţare naţională.

Alte 37 milioane de euro sunt de aşteptat să fie aprobate în următoarele săptămâni în cadrul Programului Operaţional Inovaţie şi Competitivitate.

Finanţarea CARE va ajuta la acoperirea cheltuielilor pentru nevoile de cazare şi hrană ale refugiaţilor ucraineni.

Această alocare completează suma de 26 milioane de euro aprobată în vara anului 2022 în cadrul Asistenţei de Redresare pentru Coeziune şi Teritoriile Europei (REACT-EU) pentru integrarea refugiaţilor pe piaţa muncii şi furnizarea de alimente şi asistenţă materială de bază.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.