Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sprinterul Nesta Carter suspendat patru ani pentru utilizarea substanţei interzise Clomifen

www.agerpres.ro
Nesta Carter atlet

Sprinterul Nesta Carter a evitat pedeapsa maximă pentru a doua încălcare a regulamentului antidoping, primind o suspendare de patru ani din partea Comitetul disciplinar independent antidoping din Jamaica pentru utilizarea substanţei interzise Clomifen, informează Reuters, citat de agerpres.

Carter, care a cucerit patru titluri de campion mondial la ştafetă pentru Jamaica înaintea retragerii sale din activitate, în primăvara acestui an, risca o suspendare de opt ani după ce a fost depistat pozitiv la această substanţă care ajută la creşterea testosteronului, cu ocazia unui control în afara competiţiei, efectuat în luna martie.

"Medicamentul care mi-a fost prescris în afara competiţiei, în februarie 2021, pentru a gestiona o afecţiune medicală în curs, conţinea Clomifen", a precizat Carter într-un comunicat, după anunţarea verdictului de miercuri.

Carter a efectuat anterior o suspendare de trei luni, în 2017, după ce a fost testat pozitiv la stimulentul metilhexaneamină, cu ocazia unei analize retroactive a probelor recoltate cu ocazia Jocurilor Olimpice din 2008. Această sancţiune a dus la pierderea aurului cucerit de starul Usain Bolt cu echipa Jamaicăi la 4x100 m, la JO de la Beijing.

În schimb, Nesta Carter şi colegii săi au rămas în posesia titlului olimpic obţinut de ştafeta jamaicană la Jocurile de la Londra, din 2012.

În motivaţia deciziei de miercuri, cei trei membri ai comisiei independente au explicat că au luat hotărârea pe baza faptului că, deşi testul pozitiv anterior al lui Carter a fost înregistrat în 2016, acesta provenea dintr-un eşantion prelevat în 2008. Prin urmare, au motivat ei, primul test al lui Carter se află în afara perioadei de zece ani în care încălcările multiple ale regulamentului antidoping trebuie să intre sub incidenţa regulamentului Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.