Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SRI anunță că, vineri, va publica PROTOCOLUL SECRET cu Parchetul General, din care face parte și DNA

facebook.com
sri informatori secret intuneric negocieri

Parchetul General a anunţat, marţi, că în urma unei analize a ajuns la concluzia că sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare pentru declasificarea protocolului de cooperare în domeniul securităţii naţionale încheiat în anul 2009 cu Serviciul Român de Informaţii. SRI a anunțat că vineri va fi publicat ce cuprinde acest protocol.

Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al SRI, a anunțat că Serviciul are protocoale cu toate instituțiile statului care au infrastructură cibernetică, fiind obligat de lege.

Citește și: Fostul lider PSD se implică într-un nou proiect: Ce pune la cale Adrian Năstase

”Protocoalele reprezintă acorduri cu mai multe instituții care stabilesc metode de cooperare, nu pe lângă lege, nu de atribuții suplimentare, ci punând în aplicare legea. Mâine va fi publicat protocolul din 2009 dintre Parchetul General și SRI. Noi nu avem un protocol semnat cu DNA, ci cu Parchetul General.

Nu vor fi surprize în acest protocol. Se vorbește despre regulile pe care le aplică cele două instituții prin respectarea legii. Nu se va găsi nimic ilegal. Dacă cineva, din cele două instituții, a făcut ceva ilegal, trebuie să ajungă, de îndată, pe masa procurorilor. Dacă există vreun caz de derapaj, în SRI, noi nu îl mușamalizăm. Vrem să fie aplicată legea. Din 2016, acest protocol nu se mai aplică, după decizia CCR. Declasificarea nu mai afectează securitatea națională.

Citește și: Luptă aprigă pentru clienții care folosesc cartele: Ce lovitură va da gigantul Vodafone, de Paște, concurenței

Termenul de echipă mixtă a fost folosit, pentru prima oară, înainte de 2005, într-o hotărâre a CSAT, în mandatul lui Ion Iliescu. Ofițerii SRI ofereau informații, iar procurorii trebuiau să producă probe pe baza lor.

Toate instituțiile importante au infrastructuri statale cibernetice. Legea ne obligă să avem acorduri de colaborare cu ele.”, a spus Ovidiu Marincea la B1 TV.

Citește și: Cum arată noile monede lansate de BNR: Au intrat de la începutul săptămânii în circulație .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.