Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stadionul Cetate din Alba Iulia, transformat în loc de depozitare a pubelelor de gunoi

Stadionul Cetate din Alba Iulia, care a împlinit 37 de ani de la inaugurare și care în urmă cu doar câțiva ani găzduia meciuri din Liga I, a ajuns loc de depozitare pentru pubelele de gunoi și loc de jogging pentru albaiulieni, potrivit Mediafax.

Inaugurat în anul 1982 și renovat pentru prima data după 20 de ani, Stadionul „Cetate” din Alba Iulia a ieșit din atenția autorităților începând cu anul 2010, când echipa orașului, FC Unirea, s-a desființat după ce a ieșit din Liga I.

Tot de atunci, arena, la care nu s-a mai făcut mulți ani nicio investiție, găzduiește doar meciuri ale unor echipe din eșaloane mult inferioare, antrenamente ale echipei de atletism și albaiulieni care vor să facă mișcare.

Astăzi, partea exterioară stadionul a ajuns loc de depozitat pubele și chiar „cimitir” de mașini, iar în interior, în afara gazonului care pare destul de bine întreținut, nimic nu-i invită, nici pe sportivi, nici pe suporteri să-l folosească.

În afara zonelor centrale, unde s-a mai reparat câte ceva, o mare parte dintre tribune au doar bănci din lemn sau locuri chiar pe cimentul gol, pista de atletism este foarte deteriorată, cu crăpături și gropi, iar zidurile sunt scorojite.

Stadionul „Cetate" din Alba Iulia este singura bază de antrenament din oraș unde se poate practica sport gratuit, fiind frecventat de zeci de tineri și deopotrivă vârstnici amatori de mișcare în aer liber, în zilele cu vreme bună, însă mare parte dintre ei aleargă pe partea de exterior, pentru a nu suferi vreun accident pe pista deteriorată.

Citește și: Surpriză de PROPORȚII pentru Dăncilă - Câți alegători noi a câștigat după conferința maraton de marți? Anunțul lui Pieleanu

Privit din afara gardului ruginit care îl împrejmuiește, imaginea de ansamblu, mai ales într-o zi mohorâtă de toamnă când pe stadion nu se întâmplă nimic, este de loc aproape părăsit, care se degradează continuu.

Potrivit administrației locale s-au făcut, totuși, niște investiții, necesare pentru primirea autorizației de funcționare de la pompieri.

S-au cheltuit, astfel, în primăvara acestui an peste 100.000 de euro pentru refacerea completă a instalațiilor interioare și exterioare a hidranților, montarea unui paratrăsnet, modificarea ușilor pentru evacuare, regruparea scaunelor din tribune, refacerea căilor de acces și montarea unei instalații de iluminat interior pentru avarie.

Totodată, autoritățile promit că lucrările vor continua cu refacerea pistei, completarea scaunelor la peluze, reovarea clădirii administrative, un nou gard, investiții care, însă, se vor întinde pe doi, trei ani și deocamdată se lovesc de lipsa de bani.

O soluție vine de la o asociație ai cărei membri militează de mai mulți ani pentru refacerea stadionului albaiulian: un împrumut bancar pe care primăria să-l facă măcar pentru recondiționarea pistei de atletism, având în vedere că astfel de împrumuturi s-au mai făcut și pentru alte investiții din oraș.

Asociația a înaintat și o cerere în acest sens la administrația locală, iar acum așteaptă să vadă dacă măcar în acest an în proiectul de buget va fi cuprinsă vreo sumă care să dovedească interesul administrației pentru fostul simbol viu al orașului, unde mii de persoane urmăreau meciurile de acasă ale echipei de fotbal și strigau la unison: „Hai Unirea, tu ești iubirea, hai Unirea, victorie!”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.