Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stare de ALERTĂ după un ATAC TERORIST la Academia de Poliţie din Mogadishu. Cel puţin 15 morţi şi zeci de răniţi- FOTO

captura Twitter
atac terorist somalia

Este stare de alertă în Somalia! Cel puţin 15 ofiţeri au fost ucişi joi într-un atac întreprins asupra Academiei de Poliţie din capitala Somaliei, Mogadishu, de un terorist kamikaze deghizat în poliţist, au anunţat oficiali somalezi, informează AGERPRES, citând Reuters.

Citeşte şi: Lovitură în dosarul HexiPharma. Rezultate NEAŞTEPTATE după testele comandate de firma lui Condrea

Potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei, maiorul Mohamed Hussein, atacatorul avea explozivi legaţi de corpul său şi s-a infiltrat în Academia de Poliţie 'General Kahiye' în timpul unei parade care avea loc dimineaţa devreme. 

'Până acum avem 15 persoane ucise şi alte 17 rănite', a declarat Adullahi Nur, un alt oficial al poliţiei, pentru Reuters.

Ceva mai devreme, conducerea serviciului local de ambulanţă a anunţat că a preluat de la faţa locului trupurile neînsufleţite a 13 victime, precum şi 15 persoane rănite. 

Gruparea islamistă Al-Shabaab a revendicat acest atac şi a afirmat că acesta s-a soldat cu mai mulţi morţi. 

'Am ucis 27 de poliţişti şi am rănit şi mai mulţi', a declarat Abdiasis Abu Musab, purtătorul de cuvânt al grupării. Al Shabbab întreprinde frecvent atacuri în Mogadishu şi în alte oraşe din Somalia. 

Gruparea, care este afiliată mişcării Al-Qaida, desfăşoară o insurecţie împotriva guvernului susţinut de Naţiunile Unite şi de aliaţii lor din Uniunea Africană, în scopul de a răsturna administraţia slăbită a ţării şi de a impune propria interpretare riguroasă a islamului.

Citeşte şi: Fostul consilier al premierului Tudose iese la ATAC. Val de critici la adresa coaliţiei şi a parlamentarilor din 'Camera DERUTAŢILOR'


Militanţii Al-Shabaab au fost scoşi din Mogadishu în 2011 şi de atunci au pierdut constant din teritorii, în faţa forţelor armate comune ale pacificatorilor din Uniunea Africană şi celor de securitate ale Somaliei. 

Acest atac a survenit într-un moment în care Uniunea Africană finalizează planurile pentru reducerea misiunii sale de menţinere a păcii denumită AMISOM. 

AMISOM a desfăşurat în Somalia 22.000 de soldaţi în urmă cu un deceniu, însă intenţionează să reducă luna aceasta cu 1.000 de soldaţi efectivele misiunii, ca parte a unui plan pe termen lung de retragere din această ţară şi de delegare a securităţii către armata somaleză. 

Trupele de menţinere a păcii au fost desfăşurate pentru a ajuta guvernul, care luptă pentru a-şi stabili controlul în această ţară, scenă de la începutul anilor 1990 a unui război civil.

Citeşte şi: Scandal de PROPORŢII după crima de la metrou. Liderul sindicatului din Poliţie, acuzaţii GRAVE: Greşeala care ar fi dus la decesul unei tinere .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.