Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Starea de urgenţă din Tunisia, în vigoare din 2015, a fost prelungită cu o lună

Tunisia

Starea de urgenţă, în vigoare în Tunisia după seria de atentate jihadiste din 2015, a fost prelungită cu o lună, a anunţat vineri preşedinţia tunisiană, citată de AFP. Şeful statului, Béji Caid Essebsi, a decis să prelungească această măsură excepţională până la 11 martie "după consultări cu şeful guvernului şi preşedintele Parlamentului privind chestiuni legate de securitatea naţională şi situaţia la frontiere şi în regiune", conform unui comunicat al preşedinţiei, conform Agerpres.

Starea de urgenţă acordă puteri speciale forţelor de ordine şi permite inclusiv interzicerea grevelor şi adunărilor "de natură să provoace (...) dezordine" sau chiar adoptarea de măsuri "pentru a asigura controlul presei".

În 2015, trei atentate majore, revendicate de gruparea extremistă Stat Islamic (SI), s-au produs în Tunisia. Starea de urgenţă a fost reînnoită neîntrerupt după cel de-al treilea atentat din respectiva serie, comis contra gărzii prezidenţiale, pe 24 noiembrie 2015, la Tunis (12 agenţi morţi).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.