Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele Unite ale Americii îşi consolidează apărarea în domeniul informaticii cuantice

marvin-soto.medium.com
informatica cuantica securitate

Casa Albă a dezvăluit miercuri un plan de actualizare a standardelor de criptare a computerelor utilizate de către administraţiile şi companiile americane pentru a face faţă mai bine progreselor în domeniul informaticii cuantice, la un nivel înalt, relatează AFP.

Tehnologia cuantică ar putea face posibilă utilizarea calculatoarelor hiper-puternice, ridiculizând capacităţile celor mai bune supercomputere actuale, datorită exploatării proprietăţilor fizice spectaculoase ale particulelor infinit de mici.

Deşi această tehnologie este la început, ''în zece ani, un computer cuantic ar putea fi utilizat pentru a descifra datele care sunt criptate astăzi'', a explicat un oficial înalt din administraţia preşedintelui Joe Biden, care a semnat miercuri două proiecte de lege, potrivit Agerpres.ro.

Primul vizează lansarea unei colaborări între guvernul federal şi sectorul privat pentru a adopta ''norme de criptare rezistente la (tehnologia) cuantică''. Aceşti algoritmi vor fi esenţiali pentru a asigura, pe viitor, securitatea schimburilor pe internet, potrivit administraţiei.

Acest text necesită, de asemenea, upgrade de securitate informatică pentru agenţiile federale şi le cere să protejeze tehnologiile americane de eventuale achiziţii de către adversarii săi.

De asemenea, proiectul prevede ca guvernul, industria şi cercetarea să colaboreze pentru a menţine locul Statelor Unite ca lider în domeniul informaticii cuantice.

Un al doilea proiect de lege leagă principalul grup guvernamental de experţi pe această problemă, ''Iniţiativa Naţională Cuantică'', direct de Casa Albă.

Peste tot în lume, cercetătorii şi industriaşii lucrează la dezvoltarea calculatoarelor cuantice care ar putea, într-o zi, să facă posibilă rezolvarea în timp record a unor probleme prea complexe pentru calculatoarele non-cuantice actuale şi viitoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.