Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele Unite aprobă utilizarea primului medicament oral împotriva bolii Crohn

farmacia.ro
boala Crohn

Statele Unite aprobă utilizarea primului medicament oral împotriva bolii Crohn

Boala Crohn duce la inflamarea tractului digestiv care provoacă diaree și dureri intestinale. Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a aprobat, joi, utilizarea Rinvoq ca prim medicament oral împotriva bolii Crohn pentru unele cazuri severe sau moderate.

Vezi si: Descoperirea care poate salva multe vieți: celulele canceroase mor de foame fără această proteină

Mai exact, autoritatea de reglementare din Statele Unite a permis utilizarea medicamentului pentru adulții "care au avut un răspuns inadecvat sau intoleranță la unul sau mai mulți blocanți ai factorului de necroză tumorală (TNF)", a informat instituția într-un comunicat.

Prima agenție de reglementare care a aprobat utilizarea Rinvoq pentru a trata boala Crohn a fost MHRA din Marea Britanie, în februarie. Potrivit FDA, utilizarea medicamentului poate provoca infecții ale tractului respirator superior, anemie, febră, acnee sau zona zoster, printre alte simptome.

Autoritatea de reglementare recomandă începerea tratamentului cu o doză de 45 miligrame (mg) în fiecare zi timp de 12 săptămâni. După aceea, se recomandă administrarea unei doze de întreținere de 15 mg pe zi.

Experții au detectat o îmbunătățire semnificativă la pacienții care au luat Rinvoq 45 mg față de placebo în două studii care au implicat 857 de persoane.

Medicamentul este fabricat de compania farmaceutică AbbVie și este deja folosit pentru a trata diferite boli inflamatorii.

Boala Crohn provoacă inflamația tractului digestiv. De obicei provoacă diaree și dureri intestinale, precum și scădere în greutate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.