Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Statele Unite au, deocamdată, o lună de reflecție în privința Tratatului Cer Deschis', declară Konstantin Gavrilov

vestidinrusia.ro
Avion rusesc

Statele Unite au o lună ”de reflecție” în privința Tratatului Cer Deschis (DON), a declarat șeful delegației Rusiei la negocierile de la Viena pe probleme legate de securitatea militară și controlul armelor, Konstantin Gavrilov, într-un comentariu scris pentru cotidianul Izvestia și preluat de publicația Gazeta.ru.

”Statele Unite au, deocamdată, o lună de reflecție. Dacă decid să-și reafirme angajamentul față de consolidarea încrederii și transparență în domeniul militar, nu vom avea nimic de obiectat. Suntem gata să depunem o muncă minuțioasă pentru rezolvarea pretențiilor reciproce din cadrul DON, atât cu SUA, cât și cu alte state participante”, a subliniat Gravrilov.

În același timp, șeful delegației a amintit că procedurile interne de retragere a Rusiei din acord ar urma să fie finalizate undeva în luna mai. După finalizarea acestor proceduri, începe o perioadă de șase luni ce precede retragerea efectivă a părții ruse din Tratat.

Anterior, Gavrilov a declarat că Tratatul Cer Deschis se apropie de dezintegrare.

La 15 ianuarie, Rusia a anunțat că se retrage din Tratatul Cer Deschis. Acordul a fost semnat la 24 martie 1992, la Helsinki, de reprezentanții a 23 de state membre ale Organizației de Securitate și Cooperare în Europa (OSCE). La data de 22 noiembrie 2020, SUA au încheiat procedura de retragere din DON, amintește Gazeta.ru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.