Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele Unite şi China vor avea discuţii bianuale pentru reforme în ambele ţări şi rezolvarea disputelor comerciale

impacare intelegere

Statele Unite şi China vor avea discuţii bianuale pentru reforme în ambele ţări şi rezolvarea disputelor comerciale, a relatat sâmbătă publicaţia Wall Street Journal, citată de Reuters, potrivit news.ro.

Negocierile vor fi anunţate pe 15 ianuarie, în cadrul semnării fazei întâi a acordului comercial dintre Statele Unite şi China, dar vor fi separate de negocierile pentru faza a doua a acordului comercial, potrivit publicaţiei, care a adăugat că discuţiile vor fi conduse de secretarul Trezoreriei Steven Mnuchin şi vicepremierul chinez Liu He.

Citește și: Olguța Vasilescu profețește dezastrul pentru români: Nu doar că nu mai vor să facă majorările de pensii și salarii, dar vor sa taie

Cele două state sunt implicate într-un război comercial de peste un an. Oficiali ai Trezoreriei nu au fost disponibili imediat pentru comentarii.

Discuţiile vor marca reluarea unei practici începute în timpul preşedinţiei lui George W. Bush, ca modalitate de a discuta o gamă largă de subiecte şi de a încerca rezolvarea disputelor.

Practica a continuat pe parcursul preşedinţiei lui Barack Obama şi a fost continuată iniţial şi de preşedintele Donald Trump.

Întâlnirile regulate au fost abandonate de administraţia Trump din cauza proceselor dificile şi a rezultatelor slabe, preşedintele adoptând o strategie mai agresivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.