Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele Unite vor sprijini mai mult canalul umanitar elveţian către Iran

sua iran

Statele Unite s-au angajat să sprijine ''mai mult'' canalul umanitar elveţian, autorizând distribuirea în Iran de anul trecut a mărfurilor care nu fac obiectul sancţiunilor americane, a declarat marţi şeful diplomaţiei elveţiene, Ignazio Cassis, relatează AFP.

Acest dispozitiv ''funcţionează, dar nu este suficient de utilizat'', a declarat Ignazio Cassis, într-o conferinţă de presă, după o întrevedere cu preşedintele SUA Joe Biden la Geneva, în ajunul întâlnirii acestuia cu preşedintele rus Vladimir Putin, scrie Agerpres.ro.

Şi ''luăm act cu satisfacţie de disponibilitatea Statelor Unite de a susţine în continuare acest instrument în favoarea populaţiei iraniene'', a adăugat ministrul.

''Mecanismul de plată pentru livrarea bunurilor umanitare în Iran'' este operaţional din 27 februarie 2020. Elveţia l-a înfiinţat în strânsă colaborare cu autorităţile americane şi iraniene, precum şi cu bănci şi companii elveţiene.

Acest sistem de plată este destinat companiilor elveţiene active în sectoarele alimentar, farmaceutic şi medical şi le permite să trimită ajutor în Iran, stat aflat sub sancţiuni americane drastice de la retragerea în 2018 a Statelor Unite din acordul nuclear internaţional încheiat în 2015.

Autorităţile elveţiene s-au angajat activ de la sfârşitul anului 2018 să instituie un astfel de mecanism de plată în scop umanitar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.