Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statistică ruşinoasă: România, în topul ţărilor condamnate la CEDO în 2018

CEDO

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) avea pe rol 56.350 de dosare la finalul anului 2018, cu 100 mai multe decât la finalul anului 2017. Dintre acestea, 15,1% sunt împotriva României, a afirmat preşedintele Guido Raimondi, în conferinţa de presă a Curţii de joi, 24 ianuarie.

Preşedintele CEDO a subliniat, în cadrul conferinţei, importanţa principiului subsidiarităţii, care plasează statele în prima linie a protecţiei drepturilor şi libertăţilor garantate de Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.

Raimondi a evidenţiat faptul că CEDO a implementat o fază preliminară non-contencioasă, în semn de respect faţă de ţările membre, cu scopul de facilita medierea unor acorduri între părţi.

În cadrul conferinţei de presă, reprezentanţii CEDO au lansat raportul anual de activitate pentru 2018. Potrivit documentului, ţările cu cel mai mare număr de sentinţe nefavorabile, în care au fost constatate încălcări ale Convenţiei, au fost Rusia (238 de hotărâri), Turcia (140), Ucraina (86), România (71) şi Ungaria (35).

La data de 31 decembrie 2018, majoritatea cazurilor aflate în curs de judecare erau împotriva Rusiei (20,9%), României (15,1%), Ucrainei (12,9%), Turciei (12,6%) şi Italiei (7,2%).

CITEȘTE ȘI: Unul dintre cele mai TOXICE alimente: somonul de crescătorie .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.