Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stațiunea care a răspândit Covid-19 în toată Europa pregătește deschiderea sezonului de schi

schi

Cunoscută drept „Ibiza Alpilor”, staţiunea austriacă Ischgl a fost considerată, în primăvară, unul dintre focarele principale de răspândire a COVID-19 în Europa. Peste câteva zile, staţiunea va fi deschisă, cu motto-ul „Să nu dăm COVID-19 nicio şansă!”

Autorităţile medicale din ţări precum Islanda, Danemarca, Norvegia, Suedia şi Germania au constatat, în luna martie, că zeci de turişti întorşi acasă din staţiunea austriacă Ischgl au fost diagnosticaţi cu COVID-19. Cunoscut drept „Ibiza Alpilor”, datorită petrecerilor „apres ski” organizate aici în timpul iernii, la care participau zeci şi chiar sute de persoane, orăşelul a creat condiţiile perfecte pentru răspândirea virusului SARS-CoV-2.

În ciuda avertismentelor venite din ţările menţionate cu privire la problemele din Ischgl, oficialii tirolezi au omis să ia măsuri hotărâte, temându-se de impactul negativ asupra afacerilor locale.

Citește și: Claudiu Florică și Dinu Pescariu SCAPĂ de dosarul Microsoft: faptele s-au PRESCRIS! Judecătorii confiscă 22 de milioane de euro

„Lăcomia a avut prioritate asupra responsabilităţii pentru sănătatea comunităţii şi a oaspeţilor", a titrat, la acea vreme, cotidianul austriac „Der Standard”.

Sezonul se deschide în 17 decembrie Autorităţile locale, hotelierii, administratorii afacerilor din zonă şi cadrele medicale au pus la punct o strategie care să redea încrederea turiştilor că vor putea petrece, din nou, aici, în siguranţă.

„Să nu dăm COVID-19 nico şansă!” este motto-ul sub care staţiunea Ischgl a plănuit redeschiderea sezonului de iarnă în 26 noiembrie. De data aceasta, Guvernul le-a stricat planurile decretând la începutul lunii noiembrie o carantină strictă în toată ţara.

Printre multe restricţii – închiderea şcolilor, a cafenelelor, restaurantelor, a sălilor de sport de interior etc - s-a numărat şi interzicerea părăsirii caselor cu excepţia unor motive esenţiale. Carantina decisă de cancelarul Sebastian Kurz este în vigoare până în 7 decembrie.

Cu toate că nu se ştie clar dacă Guvernul va prelungi sau nu anumite restricţii, autorităţile din Ischgl au anunţat că din 17 decembrie, staţiunea îşi aşteaptă turiştii cu „239 de kilometri de pârtii, 45 de telecabine şi teleschiuri de ultimă generaţie, pârtii speciale şi multe altele”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.