Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statuile din bronz ale lui Mick Jagger şi Keith Richards, inaugurate în oraşul natal Dartford

variety.com
Mick Jagger

Figurile din bronz ale două dintre cele mai mari vedete rock'n'roll din lume, Mick Jagger şi Keith Richards, au fost dezvelite în oraşul lor natal, Dartford, Kent, cunoscut mai ales pentru tunelul şi podul peste râul Tamisa, potrivit The Guardian, potrivit news.ro.

Cei doi s-au cunoscut în 1961, în adolescenţă, pe peronul gării din oraş, iar anul următor au format trupa Rolling Stones. Amândoi au frecventat şcoala primară Wentworth din Dartford.

Formaţia The Rolling Stones a devenit una dintre cele mai de succes trupe din istorie, care cântă de 60 de ani.

Statuile, comandate de consiliul local din Dartford, îi prezintă pe cei doi în mijlocul unei reprezentaţii. Jagger, purtând pantaloni mulaţi şi tricou, este suprins cu un microfon în mână. Richards are capul aplecat deasupra chitarei sale Telecaster „Micawber”, care a fost un cadou de ziua lui de la Eric Clapton.

Bronzurile, intitulate The Glimmer Twins, au fost create de Amy Goodman, o admiratoare a trupei, ale cărei lucrări de artă publică anterioare includ reprezentări ale lui Florence Nightingale şi Sir Stirling Moss, precum şi un memorial Gurkha.

Ea a spus că a fost o onoare şi un privilegiu să sculpteze „două simboluri incredibile ale muzicii”. Scopul ei a fost de a surprinde energia şi chimia dintre ei.

Goodman a decis să îi înfăţişeze pe Jagger şi Richards aşa cum erau în anii 1980. „Aş fi putut alege orice perioadă între sfârşitul adolescenţei lor şi sfârşitul anilor '70”, a spus ea.

Ea a ascultat muzica trupei în timp ce a creat statuile, care au durat aproximativ 10 luni. „A fost multă presiune pentru că sunt nişte embleme”.

Fiica lui Richards, Angela, şi nepoata Ava, au fost prezente miercuri la dezvelirea statuilor la One Bell Corner din centrul oraşului.

Jeremy Kite, liderul consiliului districtual din Dartford, a declarat: „Nu am avut timp să mă gândesc la asta: „În ceea ce priveşte cultura şi muzica, nu există ceva mai influent decât Rolling Stones. Muzica lor a schimbat faţa muzicii populare, iar aceşti băieţi din Dartford sunt acum doi dintre cei mai recunoscuţi şi iubiţi oameni din lume”.

Jagger şi Richards au adoptat pseudonimul Glimmer Twins la mijlocul anilor 1970, sub care au produs albume Stones. De asemenea, cei doi au scris majoritatea cântecelor trupei.

Jagger a primit titlul de cavaler în 2003 pentru serviciile aduse muzicii. Luna trecută şi-a sărbătorit împlinirea a 80 de ani cu o petrecere la un club de noapte din Chelsea, alături de familie, prieteni şi vedete, printre care Stella McCartney, Leonardo DiCaprio şi Baz Luhrmann.

Richards va împlini 80 de ani în decembrie. Charlie Watts, un alt membru fondator al trupei, a murit în august 2021, la 80 de ani.

Trupa a susţinut 14 concerte în Europa anul trecut, iar un nou album Rolling Stones urmează să fie lansat anul acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.