Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul a făcut majorare de capital social la Poşta Română: Deja a dat 153 de milioane de lei din cele 170 propuse

www.radiocluj.ro
Poșta Română

Ministerul Comunicaţiilor si Societăţii Informaţionale a anunţat, joi, o majorare de capital social la Poşta Română, în valoare de 170 de milioane de lei, 153 de milioane fiind deja virate în conturile companiei. Aceasta este prima capitalizare pe care statul român, în calitate de acţionar majoritar, o face pentru Compania Naţională Poşta Română S.A., demersul reprezetând ”o investiţie majoră”, dar şi încredere în ”capacitatea operatorului naţional de servicii poştale de a se reinventa pe termen mediu şi lung”.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Ministerul Comunicaţiilor si Societăţii Informaţionale, statul român a majorat capitalul social al Companiei Naţionale Poşta Română S.A., conform prevederilor Hotărârii de Guvern nr. 38/2018.

Citește și: EXCLUSIV! Reacția pe care a avut-o „militarul erou” de la „Chefi la cuțite”, după ce MApN l-a demascat

”Astfel, în conturile companiei a fost virată suma de 153.000.000 lei, urmând ca diferenţa până la suma de 170.000.000 lei să fie virată în trimestrul IV, conform art. 21 din Legea 500/2002”, anunţă ministerul.

Potrivit documentului, este prima capitalizare pe care statul român, în calitate de acţionar majoritar, o face pentru Compania Naţională Poşta Română S.A.

Citește și: Românii ar putea avea o nouă vacanță: De câte zile libere ar putea beneficia, dacă Guvernul va decide acest lucru

”Acest demers reprezintă atât o investiţie majoră, cât şi una de încredere a Executivului în capacitatea operatorului naţional de servicii poştale de a se reinventa pe termen mediu şi lung”, se mai arată în document.

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Cojocaru Petru Bogdan, prin această capitalizare a fost respectată promisiune privind redresarea Poştei Române.

Citește și: Dezvăluiri bombă: Gigantul DEDEMAN ar putea achiziționa jumătate din acțiunile unui cunoscut club de fotbal

„Poşta Română este o companie de interes naţional, atât din punct de vedere al serviciilor prestate, cât şi din perspectiva reprezentativităţii structurilor teritoriale din mediul rural şi urban, motiv pentru care ne-am canalizat toată atenţia şi toate resursele pentru redresarea acesteia. Un efort substanţial în acest demers a venit din partea Executivului României care a aprobat majorarea capitalului social al unei companii strategice. Iată că promisiunea de redresare a Poştei Române a devenit realitate”, a declarat Cojocaru Petru Bogdan, citat în comunicatul de presă.

Poşta Română este unul dintre cei mai mari angajatori din România, având peste 24.000 de angajaţi.

Citește și: Dan Voiculescu propune o nouă lege: Ce vrea să interzică mogulul

”Această capitalizare este o investiţie de încredere în capacitatea companiei de a redeveni puternică şi profitabilă. Mă bucur că m-am alăturat echipei Poştei Române în acest moment deosebit pentru companie”, a declarat Costin Tudor, directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română S.A.

Majorarea capitalului social de către statul român, reprezentat de Ministerul Comunicaţiilor si Societăţii Informaţionale, este în cuantum de 170.000.000 lei.

Citește și: Fetele din PSD și iubita lui Liviu Dragnea cer despăgubiri uriașe: Câți bani trebuie să primească de la un cunoscut site

Acţiunile emise pentru majorarea capitalului social urmează să fie oferite spre subscriere corespunzător cotei de participare deţinute în societate (170.000.000 acţiuni acţionarului majoritar şi 56.666.667 acţiuni acţionarului minoritar).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.