Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul a încasat 15 milioane de euro din certificatele de emisii de gaze cu efect de seră

www.business24.ro
gaze, efect de seră

Statul a încasat în septembrie peste 15,2 milioane de euro în urma comercializării, pe platforma de licitație comună a Uniunii Europene (UE), a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră aferente instalațiilor staționare și sectorului aviației, potrivit unui document publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice (MFP).

Conform sursei citate, au fost comercializate peste 3,6 milioane de certificate aferente instalațiilor staționare, în valoare de circa 15,2 milioane de euro. În ceea ce privește certificatele aferente sectorului aviație, au fost comercializate 14.000 de certificate, în valoare de 63.980 de euro.

Citește și: DOVADA că asiguratorii MINT: Daunalitatea a scăzut, prețul polițelor a crescut/ DATE OFICIALE

În luna ianuarie, Finanțele au încasat peste 16,5 milioane euro din asemenea certificate, în februarie circa 18,7 milioane de euro, în martie suma de 17,9 milioane de euro, în aprilie — 18,8 milioane de euro, în mai — 14,9 milioane de euro, în iunie — 20,4 milioane de euro, în iulie — 15,8 milioane euro, iar în august — 5,2 milioane euro.

Potrivit datelor MFP, schema de comercializare a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră în cadrul Uniunii Europene (EU Emission Trading Scheme — EU ETS) s-a aplicat în primă fază pentru perioada 1 ianuarie 2005 — 31 decembrie 2007, iar a doua fază a schemei se desfășoară în perioada 2008 — 2012, corespunzând primei perioade de angajament a Protocolului de la Kyoto.

România participă la schema Uniunii Europene de comercializare a emisiilor de gaze cu efect de seră începând cu data aderării la Uniunea Europeană (1 ianuarie 2007), anunță Agerpres.

Cea de-a treia etapă a schemei EU ETS are o durată de 8 ani, în intervalul 1 ianuarie 2013 — 31 decembrie 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.