Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul francez a informat Japonia că sprijină reconfigurarea alianţei Renault-Nissan

economedia.ro
renault nissan

Statul francez sprijină o reconfigurare a alianţei Renault-Nissan şi nu se va opune reechilibrării participaţiilor deţinute de cei doi producători auto, a anunţat marţi publicaţia franceză Les Echos, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, transmite Reuters.

Les Echos susţine că aceste asigurări au fost date de preşedintele Emmanuel Macron luni, în timpul discuţiilor de la Paris cu premierul nipon Fumio Kishida. Oficialii de la Palatul Elysee nu au răspuns imediat solicitărilor de a comenta informaţia, iar reprezentanţii Renault au refuzat să facă comentarii.

În 2022, producătorul auto francez şi grupul chinez Geely au ajuns la un acord privind lansarea unei societăţi mixte, deţinute în mod egal, care va furniza motoare pe combustie şi tehnologie hibridă brandurilor pe care le deţin, precum şi altor companii auto, potrivit Agerpres.

De asemenea, Renault încearcă să revitalizeze alianţa cu Nissan Motor. Renault şi Nissan au un parteneriat din anul 1999, în care Renault deţine 43% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar nu are drept de vot la grupul francez.

Alianţa Renault - Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit unul dintre cei mai mari producători mondiali de automobile. Renault ar dori ca Nissan să investească în viitoarea sa divizie de vehicule electrice, în timp ce Nissan vrea ca Renault să îşi reducă participaţia pe care o deţine la grupul nipon, de la 43% până la 15%.

Statul francez este cel mai mare acţionar al Renault, cu o participaţie de 15%.

"Nu mai există blocaje majore, este doar o chestiune de a reasigura părţile implicate că cele două guverne sunt pe aceeaşi lungime de undă", susţine Les Echos.

Sursele adaugă că ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, i-a trimis omologului nipon o scrisoare detaliată pentru a confirma sprijinul Franţei în reconfigurarea alianţei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.