Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul Islamic a revendicat atacul din Belgia: Ce mesaj transmit teroriștii

statul islamic

Statul Islamic (SI) a revendicat atacul cu macetă din Belgia, potrivit AMAQ, organ de propagandă al grupării jihadiste, în timp ce parchetul federal belgian a precizat că bărbatul care a rănit sâmbătă două poliţiste, înainte de a fi împuşcat, este un algerian de 33 de ani cunoscut de poliţie "pentru infracţiuni de drept comun, dar nu pentru fapte de terorism", transmite AFP.

"Atacatorul de la Charleroi este un soldat al SI care a desfăşurat această operaţiune ca răspuns la apelurile de a ataca populaţia din ţări ale coaliţiei cruciate", a scris AMAQ, făcând referire la coaliţia internaţională condusă de SUA care desfăşoară atacuri aeriene asupra poziţiilor Statului Islamic în Irak şi Siria.

Citește și: A arătat tot la piscină: Vedeta care a renunțat la haine, în București / FOTO HOT

"Agresorul a fost identificat. Este vorba de K.B., un bărbat de 33 de ani, de naţionalitate algeriană, care se afla în Belgia din 2012", a detaliat parchetul într-un comunicat, adăugând că "două percheziţii au fost deja efectuate la Charleroi", oraşul valon în care a avut loc agresiunea.

Există "indicii care permit să se considere că atacul a putut fi inspirat de un motiv terorist", a precizat parchetul federal, care a preluat ancheta desfăşurată iniţial de parchetul din Charleroi. "Un judecător de instrucţie specializat în materie de terorism a fost sesizat", se mai arată într-un comunicat.

Citește și: GOL PUȘCĂ Așa a fost fotografiat unul dintre cei mai doriți bărbați ai planetei / FOTO

În privinţa celor două poliţiste atacate sâmbătă cu o macetă în faţa sediului poliţiei din oraş, parchetul a arătat că ele "au fost grav rănite la faţă şi la gât".

"Încercând să îl oprească pe individ, poliţistele au dat dovadă de un mare curaj" în faţa atacatorului, care a fost împuşcat de o a treia colegă, după care a murit la spitalul unde a fost transportat.

Citește și: Unul dintre cei mai apreciați artiști spune că se tratează de dependență sexuală

Rucsacul pe care el îl avea asupra sa "a fost examinat de serviciul de deminare", care nu a descoperit nicio armă sau explozibil, a menţionat parchetul citat de agerpres.ro.

Citește și: OBSEDAT SEXUAL Filmează sub fustele femeilor în supermarket / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.