Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STATUT SPECIAL pentru acești angajați ai statului: Vor avea protecție legală ca polițiștii

tion.ro
razie filtru politie soferi

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Bistriţa, că legislaţia privind personalul silvic va fi modificată în sensul că se va acorda un statut special pădurarilor, astfel încât agresiunile asupra acestora să fie interpretate ca în cazul infracţiunilor de ultraj comise asupra poliţiştilor.

"Prin acest Statut (al personalului silvic -n.r.) se prevede ca silvicultorii, pădurarii, ca să spunem în terminologia publică de percepţie, să nu mai fie puşi în situaţia în care a fost pus, de exemplu, pădurarul pe care eu l-am vizitat, împreună cu directorul general (al Romsilva - n.r.) anul trecut, la Iaşi, care a fost bătut crunt de o mafie a lemnului, în contextul în care acest pădurar, conform legii, a preluat în pază acele suprafeţe de păduri sub 30 ha,(...) şi, sigur, paza este plătită de către stat. Şi, ca să nu mai fie puşi în această situaţie, acest Statut va prevedea că silvicultorii, pădurarii vor avea un statut special şi, în momentul în care vor avea astfel de acţiuni împotriva lor, interpretarea va fi ceva în genul unor astfel de acţiuni împotriva poliţiştilor, ca să fim foarte clari şi să spunem care va fi unul dintre punctele pe care le vizăm prin modificare acestui Statul al personalului silvic", a declarat Deneş.

Citește și: EXCLUSIV Oamenii lui Carmen Dan, scut pentru sora lui Dacian Cioloș! Reacția care dinamitează spusele fostului premier

Întrebat despre măsurile de combatere a tăierilor ilegale de lemn, ministrul a anunţat că în luna martie va avea loc prima simulare a aplicabilităţii noii dezvoltări a programului SUMAL, scrie agerpres.ro.

"În continuare funcţionează SUMAL-ul dezvoltat cu firma privată, dar au trebuit aduse o serie de îmbunătăţiri, o serie de "închis lacăte", dacă doriţi, acolo unde s-a sesizat că erau portiţele deschise în vechea dezvoltare. În luna martie, se va face prima simulare în teren, ca să vedem cum va funcţiona această nouă dezvoltare, ca, până la sfârşitul anului 2019, acest program să poată intra în funcţie cu toate posibilităţile şi cu toate facilităţile (...)", a spus Deneş.

Citește și: Lovitură pentru Toma Cuzin! Actorul care îl interpretează pe Firicel din Las Fierbinți, audiat la DIICOT!

Ministrul Apelor şi Pădurilor a vorbit şi despre inadvertenţele sesizate în privinţa amenajamentelor silvice, dând ca exemplu situaţia Platoului Corneşti, administrat de Ocolul Silvic Târgu Mureş, şi a spus că va continua controalele inopinate şi că nu va mai semna "ca primarii" astfel de documente.

"Autoritatea publică centrală, conform legii, aprobă amenajamentele silvice, este documentul care reglementează administrarea unei suprafeţe de păduri pe baza acestui amenajament silvic. Ţin să precizez că, s-a întâmplat de dată recentă, s-a terminat perioada în care autoritatea - ministrul sau, prin delegare de atribuţii, secretarul de stat - mai semnează aceste amenajamente silvice ca primarii. Adică, se fac controale inopinate. (...) Odată şi odată trebuie să înţelegem că unde-i lege nu-i tocmeală, ce este pe teren trebuie să fie şi în hârtii", a afirmat Deneş.

Citește și: Dezvăluire-bombă a avocatului Alinei Bica! De ce ar fi fugit, de fapt, fosta șefă DIICOT în Costa Rica .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.