Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stelian Ion dă un semnal de politizare a justiţiei - Ministrul participă la audierile candidaţilor pentru ÎCCJ

stelian ion

Secţia pentru judecătoari a Consiliului Superior al Magistraturii a început miercuri, 24 martie, audierile candidaţilor pentru promovarea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Audierile continuă joi cu judecătorii care vor să promoveze la Secţia a II-a civilă.

Cu ocazia acestor audieri, ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a ţinut să transmită un mesaj total neinspirat, de politizare. Acesta a ţinut să participe la audierile de judecători, fiind primul ministru al Justiţiei din ultimii ani care alege să se implice în această procedură.

Legal, ministrul Justiţie are dreptul să participe la lucrările Secţiei pentru judecători a CSM, însă predecesorii săi au evitat să dea un semnal de politizare când a fost vorba despre concursuri în profesie, în special în privinţa judecătorilor, care, spre deosebire de procurori, nu se află sub autoritatea ministrului Justiţiei.

Potrivit unor surse judiciare, Stelian Ion ar fi foarte interesat de concursul pentru promovarea judecătorilor la Secţia penală a ÎCCJ. Însă, pentru a nu-şi trăda adevăratele intenţii, acesta participă şi la audierile pentru secţiile civile.

46 de judecători de la Curțile de Apel din țară îndeplinesc condițiile de participare la concursul organizat de CSM pentru ocuparea a 14 posturi de magistrat la Înalta Curte de Casație și Justiție, la Secțiile Contencios, Civilă și Penală, potrivit listei publicate de CSM anul trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.