Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stelian Tănase vine cu dezvăluiri incendiare: Enigmele lui Victor Atanasie Stănculescu

STANCULESCU - CONFERINTA

Jurnalistul Stelian Tănase vine cu dezvăluiri incendiare despre unul dintre oamenii cheie din Revoluţia din 1989. Tănase s-a decis să spună totul după moartea lui Victor Atanasie Stănculescu. Într-un editorial extrem de dur pe propriul blog, jurnalistul dă cărţile pe faţă.

Citeşte şi: După eliminare vine SUSPENDAREA? Procedură disciplinară împotriva României

"Mi-l amintesc de Crăciun, decembrie 1989, intr-o incăpere banală a cazărmii din Tirgoviște, în uniforma de general printre militarii care i-au judecat pe soții Ceaușescu. Avea o ținută de ofițer de carieră și se părea a fi una din dezamăgirile Elenei Ceausescu în al cărei anturaj se aflase pina de curînd. Înainte de revoluție Stănculescu era prim-adjunct al ministrului Apărării. După ce Vasile Milea a murit, Ceausescu, grație increderii pe care o avea in el – mai ales după ce ii executase ordinele singeroase la Timișoara – l-a desemnat ministrul apărării. O jumătate de ora mai tirziu Stanculescu a retras tancurile in cazarmi – Ceaușescu se pregatea pentru un carnagiu. Armata l-a trădat prin Stănculescu cara a intors armele. Ceausestii au ajuns la un elicopter pe acoperișul clădrii CC-PCR condusi de acelaș general (Victoraș, ai grijă de copii! ).", spune jurnalistul.

Citeşte şi: Unul dintre cei mai importanți intelectuali români a încetat din viață

Stelian Tănase nu se opreşte aici. Scoate la iveală caracterul duplicitar al lui Stănculescu. "Să amintesc și episodul legendar cu piciorul pus in ghips la Spitalul Militar Bucuresti cind s-a intors de la Timișoara… Apare de aici caracterul contradictoriu al acestui personaj, Victor Atanasie Stanculescu a murit duminică într-un azil de bătrini, un azil de lux, de lingă București, plasat pe malul lacului Tăncăbești, la 88 de ani. Dispare astfel unul din personajele esențiale ale prăbușirii regimului comunist din România. Ca răsplată a schimbării sale de macaz din 22 dec. după revoluție a mai primit o stea (28 dec 1989) si a devenit ministru al Economiei. La mijlocul lui februarie 1990 devine ministru al apărării in locul lui Nicolae Militaru acuzat de chiar din interiorul armatei că e omul rușilor. A rămas ministru pină in aprilie 1991. A fost găsit vinovat de un tribunal pentru acel masacru și condamnat la 15 ani de închisoare. S-a dat de aici incolo o bătălie politică, juridică și mediatică pentru a-l salva. La recurs sentința este anulată- asta 5 ani mai tirziu. In 2009 intră din nou in inchisoare după ce recursul i-a fost respins, sentința de 15 ani fiind confirmată. A fost degradat, redevenind simplu soldat. Rămine activ mediatic, persoana lui atrage mereu atenția presei. Dă interviuri in care spune jumătăți de adevăruri și trimite destule perdele de fum.", mai spune jurnalistul.

Citeşte şi: Ultimul mesaj al NATO pentru Vladimir Putin: Ce se va întâmpla în Europa de Est

Finalul e însă extrem de dur la adresa lui Stănculescu. " In 2003 soția sa s-a sinucis, nu se cunosc cauzele. Stănculescu a facut în total 5 ani de inchisoare. A fost eliberat – avea 86 de ani – condiționat pe motive de sănătate, vîrstă și pentru că ispășise 1/3 din pedeapsă. Cit s-a bucurat de libertate inainte de a fi reincarcerat a surprins prin aparițiile sale mondene și pentru pasiunea sa pentru jocurile de noroc, jucind la păcănele in cazinouri. A fost și motivul pentru care a fost reincarcerat – fusese eliberat pentru motive de sănătate. Prin dispariția lui Victor Atanasie Stănculescu multe din enigmele trecutului recent continuă să rămînă… enigme.", a încheiat Stelian Tănase.

Citeşte şi: Vladimir Putin lovește cu furie în Occident: Ce a spus președintele Rusiei

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.