DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

STENOGRAME in dosarul Cosma - Alexe. Cum se împărțeau banii din licitațiile trucate la CJ Prahova

cosma
În referat se arata ca inculpatul Razvan Alexe si-a recunoscut faptele si a colaborat cu procurorii. Iată un pasaj din redarea unei convorbiri intre interlopul Razvan Alexe si Adrian Alixandrescu, functionar in CJ Prahova:

În ziua de 09.12.2012, la ora 09:52:58, inculpatul ALEXE RĂZVAN este contactat de inculpatul ALIXANDRESCU DANIEL ADRIAN, cu care poartă următorul dialog relevant pentru cauză: 

ALEXE RĂZVAN – Sunteţi în comandament cu deszăpezirea?
ALIXANDRESCU DANIEL ADRIAN – Sunt la servici, da.
A.R. – Auziţi, n-aveţi cumva pe… harta care mi-aţi dat-o mie cu deszăpezirea n-o aveţi cumva în sistem electronic să mi-o trimiteţi şi mie pe mail?
A.D.A.– Nu, nu am sistem electronic.
A.R. – N-o avem, nu? Nici eu n-am scanat-o… m-am ţinut…
A.D.A.– Nu, n-o am şi…
A.R. – Dar daţi-i un telefon lui REBELIS, ţipă GHIŢĂ, la Ştefeşti-Bertea e nenorocire! Am trimis eu două maşini d-ale lui CONI acolo.
A.D.A.– Am înţeles. Nu le mai trimiteţi că le încurcaţi! Staţi puţin să…
A.R. – Nu e problemă! Ascultaţi-mă ce vă spun eu!
A.D.A.– Ascultaţi-mă, că am vorbit cu preşedintele (n.a. Cosma Mircea) şi am dispus ca DUMITRU de pe sectorul 3 să meargă pe sectorul 5. Lăsaţi-i, nu-i mai încurcaţi, că-i zăpăciţi de cap după aceea!
A.R. – Păi, merge pe sectorul 5, ăsta e pe sectorul 6.
A.D.A.– Ştiu, dar REBELIS are maşinile acolo.
A.R. – Păi, dacă mi-a dat telefon GHIŢĂ mie, personal, să zic chestia asta, ce vrei să fac acuma, să-i zic lu’ ăla nu-ţi trimit?
A.D.A.– Eu v-am spus ce a zis preşedintele.
A.R. – Deci eu am un eşalon, separat, de 5 maşini, cu greder, cu absolut tot, care nu intră la deszăpezire. Ăla e de rezervă, înţelegi tu? Şi în clipa în care e nevoie undeva, acţionăm cu câte o maşină două acolo.
A.D.A.– Bine, bine, domnu’… Am înţeles.
A.R. – Da?
A.D.A.– Bine.Razvan Alexe si-a recunoscut faptele

Procurorii DNA sustin in referat ca Razvan Alexe si-a recunoscut faptele, dupa ce initial le negase. Mai mult, in referat se arata ca Alexe "a denuntat fapte de coruptie si a facilitat identificarea in vederea tragerii la raspundere penala a altor participanti la infractiunile comise de el".

Cum erau impartiti banii din licitatiile trucate

Procurorii DNA arata in referat ca banii obtinuti din trucarea licitatiilor se imparteau in felul urmator:

- 10% pentru presedintele autoritatii publice judetene - inculpatul Cosma Mircea si pentru formatiunea politica pe care acesta o reprezenta (PSD)
- sume fixe - de regula 10.000 lei de lucrare pentru sprijinul acordat de inculpatul Alixandrescu Daniel Adrian - potrivit prerogativelor functiei sale
- 1/3 din castig care se impartea in mod egal intre inculpatii Alexe Razvan si Cosma Vlad Alexandru - traficantii de influenta.

Martori in dosar au declarat ca banii rezultati din trucarea licitatiilor erau ridicati cash din banca si adusi in sacose pana in biroul lui Razvan Alexe, unde erau impartiti intre beneficiari.

Procurorii DNA sustin ca "Aceste <<intelegeri>> au fost materializate in forma scrisa (pentru a deveni explicite participantilor la discutii) de catre  inculpatul Alexe Razvan, dar si de catre martora Stroe Cecilia Cristina, persoana de incredere a celui din urma, detinand - pentru o perioada de timp - calitatea de administrator al S.C.MARCONSTRUCT COMPANY S.R.L. PLOIESTI si angajata la SC S&S WIZARD ADVERTISING SRL Ploiesti, care isi desfasura activitatea intr-un birou alaturat biroului inculpatului. Inscrisurile ce consfinteau intelegerile incheiate intre reprezentantii societatilor mentionate si inculpatul Alexe Razvan care, alaturi de coinculpatul Cosma Vlad Alexandru isi trafica influenta in favoarea lor, au fost pastrate. Faptul ca aceste intelegeri, relatiile cu cele trei societati, precum si legaturile dintre acestea si factorii de decizie de la nivelul Consiliului Judetean Prahova erau gestionate de catre inculpatul Alexe Razvan, rezulta  din procesele verbale de redare in forma scrisa a unor convorbiri telefonice interceptate si inregistrate autorizat, din declaratiile martori cu identitate protejata. Cu privire la modalitatea in care banii (reprezentand obiectul infractiunilor de coruptie cercetate in cauza) ajungeau in posesia inculpatilor, s-a demonstrat in cursul urmaririi penale ca pentru acest obiectiv au fost folosite mai multe societati comerciale, controlate - in fapt - de inculpatul Alexe Razvan, de pilda SC MARCONSTRUCT COMPANY SRL Ploiesti si SC S&S WIZARD ADVERTISING SRL Ploiesti, societati catre care denuntatorii ¬ castigatori ai licitatiilor ¬ subcontractau fictiv o parte din lucrare si in conturile carora efectuau apoi plati. Banii erau scosi numerar din conturile societatilor controlate si transportati la biroul din comuna Barcanesti, sat Tatarani de unde erau impartiti potrivit intelegerilor si apoi remisi de catre inculpatul Alexe Razvan ¬ dupa retinerea propriilor ,,comisioane¬ - catre inculpatii Cosma ¬ tata si fiu, precum si catre inculpatul Alixandrescu Daniel Adrian. In aceasta modalitate, in perioada 2012-2013, inculpatii Alexe Razvan si Cosma Vlad Alexandru au intrat in posesia unor sume de bani in cuantum de 4.410.149, 97 lei, pe care i-au impartit in mod egal, iar inculpatii Cosma Mircea si Alixandrescu Daniel Adrian au primit de la inculpatul Alexe Razvan, pentru incalcarea atributiilor de serviciu si favorizarea celor trei agenti economici mentionati in legatura cu trei lucrari atribuite de autoritatea publica judeteana (ce vor fi detaliate in cele ce urmeaza) - 1.890.064,27 lei (Cosma Mircea), respectiv 130.000 lei (Alixandrescu Daniel Adrian)".  sursa: hotnews.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.