Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Steven Seagal, delir la investirea lui Putin: 'Este cel mai mare lider mondial. Viitorul va fi cel mai bun cu el' / VIDEO

captura video
Steven Seagal

Vladimir Putin și-a început cel de-al cincilea mandat de președinte al Rusiei cu o inaugurare strălucitoare la Kremlin, după ce a curățat consiliul de adversarii săi politici. La ceremonia de marți, desfășurată în interiorul Marelui Palat aurit al Kremlinului, Putin a pus mâna pe Constituția rusă și a promis că o va apăra, sub privirile unei mulțimi de demnitari aleși cu grijă. Printre aceștia s-a aflat fostul erou de acțiune de la Hollywood, în prezent cetățean rus, Steven Seagal.

 

Actorul american Steven Seagal și-a făcut o apariție surpriză în Rusia, cu ocazia celei de-a cincea ceremonii de învestitură a lui Vladimir Putin. Starul hollywoodian a sosit la Moscova pentru evenimentul de marți, îmbrăcat într-un halat negru lung, purtând ochelarii săi caracteristici și celebra barbă. Descriindu-l pe Putin drept "cel mai mare lider mondial", actorul de 72 de ani a spus apoi că viitorul va fi "cel mai bun" în timpul primului mandat al rusului.

Când a fost întrebat ce le-ar spune americanilor despre Putin în acest moment, Seagal a răspuns bizar: "Aștept cu nerăbdare".

Seagal, care a primit cetățenia rusă în 2017, a legat prima dată o legătură cu Putin din cauza unei iubiri comune pentru artele marțiale, iar cei doi au format o relație de bromance de-a lungul anilor. Nu este prima inaugurare - Segal a apărut în 2018, la ceea ce a fost a patra investitură a lui Putin ca președinte rus, Seagal fiind numit trimis special al Rusiei în SUA în 2018.

De asemenea, Seagal s-a referit odată la Putin ca fiind "unul dintre marii lideri mondiali în viață". Putin este acum cel mai longeviv lider de la Kremlin de la Iosif Stalin încoace, cu 25 de ani în funcție. Ultima sa "inaugurare" va duce noul mandat al lui Putin până în 2030 - când va putea, din punct de vedere constituțional, să candideze din nou.

Moarte sau închisoare: Cum s-a descotorosit Putin de rivalii săi politici?

 

Anul trecut, ministrul apărării, Serghei Șoigu, a fost supus unor presiuni cu privire la modul în care a condus războiul, liderul mercenarilor Evgheni Prigojin lansând critici acerbe la adresa sa pentru lipsa de muniție pentru contractorii săi privați care luptă în Ucraina.

Scurta revoltă a lui Prigozhin din iunie împotriva Ministerului Apărării a reprezentat cea mai mare amenințare la adresa domniei lui Putin.

După ce Prigozhin a fost ucis două luni mai târziu într-un accident de avion misterios, Shoigu părea să fi supraviețuit luptelor intestine. Dar luna trecută, protejatul său, ministrul adjunct al apărării Timur Ivanov, a fost reținut sub acuzația de luare de mită, pe fondul unor rapoarte de corupție galopantă. Unii analiști au sugerat că Shoigu ar putea deveni o victimă a remanierii guvernamentale, dar aceasta ar fi o mișcare îndrăzneață, în condițiile în care războiul continuă să facă ravagii în Ucraina.

Mulți au atribuit moartea lui Alexi Navalny dorinței lui Putin de a scăpa de opoziția politică.

Cel mai mare dușman politic al său, liderul opoziției Alexei Navalny, a murit într-o colonie penală din Arctica în luna februarie. Alți critici proeminenți fie au fost încarcerați, fie au fugit din țară, și chiar și unii dintre oponenții săi din străinătate se tem pentru securitatea lor.

Au fost promulgate legi care amenință cu pedepse lungi cu închisoarea pentru oricine discreditează armata. Kremlinul vizează, de asemenea, presa independentă, grupurile de apărare a drepturilor, activiștii LGBT+ și alte persoane care nu respectă ceea ce Putin a subliniat ca fiind "valorile familiei tradiționale" din Rusia.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.