Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stoltenberg dă de înțeles că stocul NATO e gol: Am livrat Ucrainei toate vehiculele de luptă promise

Russia Dailly
Jens Stoltenberg

Aliații NATO au livrat Ucrainei aproape toate vehiculele de luptă promise, a anunțat liderul organizației, Jens Stoltenberg, potrivit Sky News.Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă pe care Stoltenberg a susținut-o alături de premierul luxemburghez Xavier Bettel.

Practic, stocurile promise au fost epuizate

„Mai mult de 98% din vehiculele de luptă promise Ucrainei au fost livrate", a explicat șeful NATO. Pe parcursul războiului, aliații NATO au antrenat zeci de mii de soldați ucraineni și au oferit ajutor militar în valoare de 65 de miliarde de euro. În plus, aliații NATO și-au consolidat semnificativ propria apărare, cheltuielile din domeniu fiind cele mai mari din ultimii ani.

Probleme cu munițiile

Dmitro Kuleba, ministrul de Externe al Ucrainei, a criticat dur disputele din cadrul Uniunii Europene privind furnizarea de armament, în contextul în care, conform unor surse, unele ţări se opun ca muniţia să fie achiziţionată cu fonduri europene din ţări terţe, precum SUA şi Marea Britanie.

„Incapacitatea UE de implementare a propriei decizii privind achiziţiile comune de muniţie pentru Ucraina este frustrantă. Acesta este un test asupra ideii dacă Uniunea Europeană are autonomie strategică pentru a lua noi decizii cruciale în materie de securitate. Pentru Ucraina, costurile lipsei de acţiuni sunt transpuse în vieţi omeneşti”, a acuzat Dmitro Kuleba, conform agenţiei Ukrinform.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.