Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Strat de zăpadă de 10-15 centimetri la munte; jandarmii recomandă evitarea drumurilor forestiere

jandarmi montani

Stratul de zăpadă din zonele de munte ale judeţului Bistriţa-Năsăud este de aproximativ 10-15 centimetri, jandarmii montani recomandând evitarea drumurilor forestiere, potrivit unei informări publicate vineri pe pagina de socializare a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ), potrivit Agerpres.

"Dacă doriţi să ajungeţi la acest sfârşit de săptămână pe Valea Someşului, jandarmii montani informează că drumurile forestiere sunt greu accesibile, nu sunt blocate, dar se circulă în condiţii de iarnă. De asemenea, se recomandă tuturor celor interesaţi evitarea traseelor de creastă. Momentan, în zonă ninge, iar zăpada are un strat de 10 cm. Iar dacă intenţionaţi să faceţi o excursie în zona Piatra-Fântânele sau Colibiţa, jandarmii montani vă recomandă să evitaţi pe cât posibil tranzitarea drumurilor forestiere. De asemenea, jandarmii montani informează că în zonă sunt intensificări ale vântului, este ceaţă, momentan ninge slab, iar stratul de zăpadă are aproximativ 15 cm", se arată în mesajul IJJ Bistriţa-Năsăud.

Citește și: Un bărbat a ajuns la spital, după impactul între un autobuz şi un autoturism

Jandarmii montani îi sfătuiesc pe şoferii care vor să se deplaseze către zonele specificate să aibă maşinile dotate corespunzător cu cauciucuri de iarnă, combustibil suficient şi lanţuri antiderapante, pentru a putea fi folosite la nevoie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.