Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Strategia lui Vladimir Putin, devoalată de ministrul britanic de externe: 'Vrea să-i înghețe pe ucraineni până la supunere'

realitatea.net
vladimir putin nervos

Ministrul britanic de externe, James Cleverly, a declarat, marți, la reuniunea miniștrilor de externe din NATO, de la București, că Rusia vizează infrastructura energetică pentru a-i „îngheța” pe ucraineni până la supunere, relatează Mediafax. James Cleverly a făcut aceste comentarii în fața reporterilor din București, înainte de o reuniune a miniștrilor de externe din NATO, unde se discută despre un sprijin suplimentar pentru Ucraina.

„L-am văzut pe Vladimir Putin încercând să folosească ca armă aprovizionarea cu energie încă de la începutul acestui conflict. Această vizare a infrastructurii civile a infrastructurii energetice este în mod evident concepută pentru a încerca să-i înghețe pe ucraineni până la supunere”, a spus James Cleverly, citat de Sky News.

Atacurile rusești asupra instalațiilor energetice din Ucraina au dus la pene de curent și penurii de apă pentru ucraineni.

În timp ce ucrainenii au încercat să repare instalațiile avariate, Rusia a vizat în mod continuu infrastructura energetică cheie, inclusiv siturile recent reparate.

Odată cu instalarea iernii în Ucraina, temperaturile au scăzut, provocând îngrijorări cu privire la modul în care ucrainenii vor putea supraviețui în lunile următoare, în condițiile în care furnizarea de energie electrică și termică este întreruptă.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a avertizat concetățenii cu privire la noi atacuri rusești în această săptămână.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.