Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Strategia Nationala Antidrog adoptata de Guvern pentru Schengen!

Federația Neguvernamentală Antidrog
Federația Neguvernamentală Antidrog

Domnule prim ministru Nicolae Ionel Ciucă, nu ne pricepem la razboi, dar va rugam sa ne credeti, ne pricepem la politici antidrog.

Ca urmare presiunilor exercitate de Antidrog - Federatia Neguvernamentala Antidrog si CIADO România timp de 16 luni, Guvernul României a adoptat Strategia Nationala Antidrog si Planul de Actiune 2022 -2026. Este un mod bizar din punctul nostru de vedere intrucat Strategia Europeana Antidrog este pentru perioada 2021-2025 si nu 2022-2026. Planul de Actiune prevede responsabili concreti dar si termene de realizare, ceea ce se poate face doar punctual cu resurse financiare adecvate bine prevazute si concret alocate pentru fiecare actiune in parte (Raportul Curtii de Conturi)

Art 3 din HG nr 334 din 16 martie 2022, este unul ambigu si fara efect concret pentru reducerea cererii si ofertei de droguri, prevenire, evaluare si consiliere. a folosi termene de genul in functie de prioritati si resurse disponibile inseamna iresponsabilitate, lipsa de predictibilitate si sustenabilitate. Nu, nu asta asteapta societatea civila si nici parintii celor 800.000 consumatori ocazionali de droguri ilegale.

Federatia Neguvernamentala Antidrog va solicita retragerea si completarea corecta a atributiilor, prevederea resurselor financiare concrete pentru ficare actiune in parte prevazuta in Planul de Actiune.

Daca Guvernul României, premierul Nicolae Ionel Ciucă, dl, ministru Lucian Bode, ministrul Ministerul Afacerilor Interne, Romania nu vor accepta propunerea noastra clar ca vom ataca in instanta de Contencios H.G. Surpiza noastra este ca ministrul Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, d-na Gabriela Firea a semnat documentul in forma publicata. Politicile pentru tineret nu sunt in functie de disponibilitati, asteptam mult mai mult. Consumatorii sunt in media 14-35 ani.

Asiguram Guvernul României ca vom face o ampla prezentare a ineficientei Strategiei Nationale Antidrog pentru Consiliul JAI din iunie 2022.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.