Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Strategia PSD a fost DECRIPTATĂ de Ludovic Orban: 'PSD nu adoptă legi în Parlament pentru ca PNL să nu le poată ataca la CCR'

Inquam Photos / Octav Ganea
ludovic orban

Liderul PNL, Ludovic Orban, a afirmat, luni seară la Realitatea TV, că PSD ține legile la sertar și refuză să le adopte în Parlament, pentru ca liberalii să nu le poată contesta la Curtea Constituțională.

"Știți ce face PSD? Ca să nu putem ataca la CCR diferite acte de lege au băgat la sertar, nu o adoptă ca Lege, cum e cu ordonanța 4, ca să nu putem să o atacă. Ordonanța 60 care o țin în sertar ca să nu putem să o atacăm la CCR", a declarat Ludovic Orban, luni seară la o emisiune difuzată de Realitatea TV.

Citește și: Gabriela Firea îl face praf pe Liviu Dragnea! Mesajul dur pe care i l-a transmis

Orban a adăugat că: "La fiecare conflict care a existat în PSD au apărut parlamentari care s-au rupt de PSD. Au plecat recent trei parlamentari de Ilfov. Sunt mulți parlamentari care sunt pregătiți să plece".

În schimb, liderul liberal a spus că PSD-ALDE-UDMR formează, la ora actuală, o majoritate de 62% în Parlament, iar la Senat social-democrații au singuri majoritate.

Citește și: Traian Băsescu îl desființează pe Liviu Dragnea! ‘Nu face, din lașitate, cea mai importantă schimbare’

"Oamenii sunt rezolvați, sunt exasperați, dar oamenii trebuie să știe că după alegerile parlamentare urmează patru ani, până se schimbă legislatura. Astăzi PSD-ALDE-UDMR au 62% în Parlament. La Senat, de exemplu, PSD are majoritate singur. Adrian Țuțuianu (care a fost exclus din PSD - n.r.) încă nu a fost schimbat ca vicepreședinte al Senatului", a conchis Orban.

PNL intenționează să depună în perioada următoare o moțiune de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă.

Citește și: Surpriză! Cine îi va lua locul lui Dănuț Andrușcă la Economie

În acest context, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a declarat, joia trecută, că liberalii încă sunt în negocieri pentru moțiunea de cenzură și că între 30 și 42 de parlamentari ai majorității ar putea fi convinși să voteze moțiunea.

Pe 14 noiembrie, Corina-Alexandra Bogaciu și Constantin-Cătălin Zamfira, ambii deputați de Ilfov, și-au anunțat demisiile din PSD și din grupul parlamentar ale partidului, urmând să activeze ca și aleși neafiliați. Alături de ei a demisionat din partid și senatorul Emanuel-Gabriel Botnariu. Acesta este și motivul pentru care CEx al PSD de luni a decis dizolvarea conducerii organizației PSD Ilfov.

Citește și: Lovitură dură pentru acești șoferi! Ce proiect au inițiat parlamentarii PSD .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.