Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Structura anului școlar a fost publicată în Monitorul Oficial: Când începe, când sunt examenele naționale, Bacalaureatul și vacanțele

GAL
copii scoala

Ordinul ministrului Educației, privind structura anului școlar 2021-2022, a fost publicat în Monitorul Oficial. Astfel, școala va începe în 13 septembrie, iar primul semestru se va termina înainte de vacanța de Crăciun.

Cursurile anului şcolar 2021 - 2022 vor începe luni, 13 septembrie 2021. Decizia este prevăzută în ordinul ministrului Educației, publicat marți în Monitorul Oficial.

DOCUMENTUL cu structura anului școlar poate fi citit AICI

Potrivit aceluiași document, anul școlar este împărțit în două semestre: primul de 14 săptămâni, dispuse în intervalul 13 septembrie 2021 - 22 decembrie 2021, iar al doilea format din 20 săptămâni, dispuse în intervalul 10 ianuarie 2022 - 10 iunie 2022, cu includerea programului ,,Școala Altfel’’, în perioada 8-14 aprilie, perioada în care se pot organiza fazele naționale ale olimpiadelor școlare.

Vacanțele elevilor sunt programate astfel:

-25 - 31 octombrie 2021, vacanță pentru învățământ preșcolar și primar;

-23 decembrie 2021 - 9 ianuarie 2022, vacanța de iarnă;

-15 aprilie 2022 - 1 mai 2022, vacanța de primăvară;

Citește și: CTP: ‘Nu-mi pare rău că Simona a pierdut în fața unei Serena Williams întinerită cu câțiva ani’

-11 iunie 2022 – până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului școlar 2022 – 2023, vacanța de vară.

Excepție vor face clasele terminale din învățământul liceal, pentru care anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.

Pentru clasele a VIII-a, anul școlar are 33 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 3 iunie 2022.

De asemenea, Ministerul Educației a anunțat că simulările examenelor naționale se vor organiza, după cum urmează: simularea Evaluării Naţionale în perioada 29-31 martie, iar simularea Bacalaureatului între 22 și 25 martie.

Citește și: Florin Roman profețește sfârșitul lui Renate Weber: ‘Va rămâne doar sporul pentru praful de pe tobă’

Simularea evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a va începe pe 29 martie, cu proba la Limba şi literatura română, informează un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei.

Pe 30 martie va avea loc simularea la Matematică şi elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine pe 31 martie simularea probei la Limba şi literatura maternă.

Citește și: Ludovic Orban a răbufnit: ‘Este inadmisibil. Demisia domnului Sârbu a fost înregistrată în 28 iunie 2020, și abia acum a fost adusă în Birourile Permanente reunite’

Potrivit sursei citate, simularea examenului naţional de bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a va începe pe 22 martie, cu proba la Limba şi literatura română - proba E.a), care va fi urmată pe 23 martie de simularea probei obligatorii a profilului - proba E.c).

Pe 24 martie va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării - proba E.d) şi pe 25 martie, simularea probei la Limba şi literatura maternă - proba E.b).

Citește și: Florin Cîțu anunță că e singurul care taie și spânzură în Guvern! Doar el! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.