Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studenţii din provincie plătesc în continuare chirii uriașe, deşi nu locuiesc momentan în Bucureşti

mediafax.ro
cursuri studenti

Preţul mediu pentru închirierea unui apartament în centrul Capitalei variază între 450 şi 500 de euro, iar studenţii din provincie continuă să plătească chirie cu toate că nu locuiesc momentan în Bucureşti, anunță MEDIAFAX.

Studenţii din provincie nu renunţă la apartamentele în care stau cu chirie în Bucureşti, cu toate că în această perioadă s-au mutat în oraşul natal.

Citește și: Sindicaliștii din Poliție îl atacă pe Streinu-Cercel: Dacă un ‘specialist’ gândea așa

Principalul motiv este preţul avantajos. Chiria pentru o garsonieră în centrul Bucureşti este de aproximativ 300 de euro, iar pentru un apartament cu două camere poate ajunge chiar şi la 500 de euro pe lună.

Cosmin este un tânăr student din Galaţi, venit la studii în Bucureşti. Este anul trei la Politehnică şi locuieşte în zona Universitate. De două săptămâni s-a mutat înapoi în Galaţi deoarece cursurile universitare s-au suspendat, dar continuă să plătească chiria de 200 de euro pentru garsoniera sa din Pache Protopopescu.

„Am vrut să nu stau singur, să fiu aproape de familie. E mai sigur aşa”, spune Cosmin.

Citește și: Anunț de ultimă oră! Îngrijorător: Sute de cadre medicale, infectate cu coronavirus

Tânărul afirmă că nu a încercat să negocieze pentru un preţ mai mic pe perioada în care lipseşte din Bucureşti, dar crede că proprietarul locuinței sale său ar fi fost de acord.

„Nu am încercat pentru că a fost alegerea mea să vin înapoi acasă, puteam să rămân acolo, dar cred că ar fi fost de acord dacă aş fi încercat”, afirmă acesta.

Tânărul nu vrea să piardă o chirie avantajoasă pentru zona în care locuieşte, aşa că preferă să plătească în continuare chirie, cu toate că nu locuieşte acolo.

„Nu cred pentru că asta ar însemna să mă duc până acolo, să-mi iau toate lucrurile, apoi să le car din noi, să-mi găsesc altă cazare, ceea ce este obositor. Preţul este avantajos pentru acea zonă şi nu ştiu dacă aş mai găsi ceva la fel. Este acelaşi preţ în fiecare lună”, mai spune Cosmin.

Citește și: Document făcut public de Dumitru Coarnă! Și fără măști de protecție, polițiștii sunt obligați să intre în misiuni cu persoane infectate cu coronavirus

Tânărul student se simte norocos deoarece media preţurilor pentru o garsonieră în zona sa este de 300 de euro, iar pentru un apartament cu două camere în aceeaşi zonă, preţul sare de 400 de euro pe lună.

În Cluj-Napoca, alt centru universitar din România, chiria pentru o garsonieră într-o zonă centrală poate costa şi 345 de euro, iar preţul mediu pentru un apartament cu două camere sare de 500 de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.