Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studentul chinez care s-a dus la Alba Iulia înfășurat în tricolor a fost declarat cetățean de onoare port-mortem la Bacău

Inquam Photos / Raul Ştef
alba iulia

Un student chinez venit în România să învețe limba astfel încât să poată traduce opera lui Mihai Eminescu și care a mers la Alba Iulia, de Centenarul Marii Uniri, înfășurat în steagul tricolor, a murit într-un accident de tren. Autoritățile din Bacău vor să îl declare cetățean de onoare post-mortem potrivit mediafax.

La numai 16 ani, Yin Yuguo și-a dorit atât de mult să învețe limba română la un nivel care să îi permită să traducă literatura țării noastre în limba chineză, în principal opera lui Mihai Eminescu, încât s-a înscris, anul trecut, la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, în programul pregătitor destinat cetăţenilor străini.

Tânărul admirat de profesori și colegi pentru interesul lui pentru cultura României a devenit cunoscut în toată țara după ce a participat, de 1 Decembrie 2018, la sărbătoarea Centenarului Marii Uniri, de la Alba Iulia, purtând un drapel și însemne tricolore.

Adolescentul a murit în 22 februarie când, în timp ce călătorea spre Neamț, a coborât din tren, în mers, în gara din Roman, a alunecat și s-a lovit la cap de o bornă.

La propunerea Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău, susţinută şi de Primăria Bacău, acesta va primit titlul de cetățean de onoare post-mortem.

Ceremonia ar urma să fie organizată în data de 15 martie 2019, ziua când Yin Yuguo ar fi împlinit 17 ani.

„După cum se ştie, un tragic accident feroviar a determinat decesul tânărului, eveniment care a produs o vie şi îndelungată emoţie în rândul opiniei publice din România şi, desigur, în cadrul comunităţii băcăuane. (...) Iniţiativa comună a Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău şi a Primăriei municipiului Bacău este menită a pune în valoare o pildă de ataşament faţă de spiritualitatea românească şi de slujire a unui ideal profesional, din partea unui tânăr studios”, se arată în proiectul de hotărâre citat.

Potrivit documetului citat, demersul este considerat „o răsplată pentru perseverenţa exemplară a tânărului în învățarea limbii române şi familiarizarea cu elementele de cultură şi civilizaţie românească”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.