Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiu ALARMANT: România, campioană la SCLAVIE modernă

sclavie

Riscul de sclavie modernă a crescut în aproape trei sferturi dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene în ultimul an, iar situaţia din România este cea mai gravă, potrivit unui studiu anual al companiei britanice de consultanţă Verisk Mapleroft, relatează site-ul publicaţiei Forbes, potrivit Mediafax.

Potrivit celei de-a doua ediţii a Indexului Sclaviei Moderne (MSI), cele cinci ţări care prezintă cel mai mare risc sunt România, Grecia, Italia, Cipru şi Bulgaria - puncte cheie de intrare a imigranţilor în regiune, o categorie socială extrem de vulnerabilă la exploatare.

Studiul, care evaluează 198 de ţări în privinţa puterii legilor, a eficacităţii aplicării lor şi a severităţii încălcării acestora, arată scăderi ale cifrelor de evaluare pentru 20 de ţări din blocul comunitar.

Situaţia sclaviei moderne în România s-a deteriorat cel mai mult dintre toate ţările la nivel mondial, pierzând 56 de locuri în clasament până la cel de-al 66-lea cu cel mai mare risc. România şi Italia (clasată pe locul 133 în MSI) au înregistrat cele mai grave încălcări din UE, inclusiv forme severe de muncă forţată, precum şi trafic de persoane.

Nici cele mai mari economii ale UE nu sunt imune la creşterea riscului de sclavie. Germania şi Marea Britanie au înregistrat scăderi negative privind indexurile lor, aflându-se la categoria "risc mediu" de sclavie.

În afara Uniunii Europene, Turcia a înregistrat a doua cea mai mare scădere din lume a indexului de sclavie modernă. Afluxul de 100.000 de refugiaţi din războiul sirian, combinat cu sistemul restrictiv de acordare a permiselor de muncă, au făcut ca mii de persoane să fie parte a forţei de muncă ilegale din Turcia.

Analizând situaţia din Asia, studiul britanic a dezvăluit că Bangladesh, China, India, Indonezia, Malaezia, Myanmar, Filipine şi Thailanda se încadrează la situaţia "risc extrem" sau "risc înalt" de sclavie modernă.

Citeşte şi: Primul MILIONAR post-decembrist, EXECUTAT silit de bănci. Ce s-a ales de averea MAGNATULUI .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.