Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiu: cât de mulțumite sunt generațiile Z și Y de condițiile de la locul de muncă

money.ro
angajati fericiti

Majoritatea (82%) tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani (generaţia Z, a post-milenialilor) se declară mulţumiţi şi foarte mulţumiţi de amplasarea şi condiţiile oferite în clădirile de birouri în care lucrează, la polul opus situându-se tinerii de 25 - 34 de ani (generaţia Y) care prezintă cel mai mic procent de persoane mulţumite de condiţiile de lucru, respectiv 58%, informează Agerpres.

Potrivit unui studiu dedicat mediului de lucru din spaţiile de birouri din Capitală, generaţia seniorilor (50 - 64 ani) este satisfăcută în proporţie de 73% iar categoria persoanelor cu vârste cuprinse între 35 şi 49 ani (generaţia X) s-a clasat pe a treia poziţie, cu 63% dintre persoane care sunt mulţumite de condiţiile de la locul de muncă.

Citește și: Banca Națională a României: indicele ROBOR la 3 luni a stagnat

"Generaţia Y (25 - 34 ani), care până în 2020 va avea o pondere de 50% din forţa globală de muncă, prezintă cel mai mic procent de persoane relativ mulţumite sau foarte mulţumite de condiţiile actuale din spaţiile de birouri în care muncesc: 58%, dintre care 35% dintre intervievaţi sunt relativ mulţumiţi, iar doar 23% sunt foarte mulţumiţi. Tinerii aparţinând generaţiei Y conduc şi în ceea ce priveşte numărul procentul de persoane relativ nemulţumite, cu 18%, fiind urmaţi de seniori cu 14%. Din perspectiva gradului de totală insatisfacţie, 8% dintre respondenţii aparţinând generaţiei X s-au declarat extrem de nemulţumiţi, urmaţi de generaţia Y cu 7%", arată CBRE, realizatorul studiului.

Printre concluziile relevate este şi aceea că peste 50% dintre participanţii aparţinând fiecărei categorii de vârstă în parte petrec între 30 şi 60 de minute în drum spre muncă. În ceea ce priveşte tipul de spaţiu de lucru preferat, generaţiile tinere optează pentru spaţii individuale: 43% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 24 ani şi 51% din categoria 25 - 34 ani, în timp ce 56% dintre respondenţii din generaţia X şi-au declarat preferinţa pentru spaţiile împărţite pe departamente, la fel ca în cazul seniorilor, cu 50% dintre opţiuni.

"Îmbunătăţirea mediului de lucru îşi pune amprenta decisiv asupra calităţii noilor proiecte de birouri, dar şi a satisfacţiei şi a productivităţii angajaţilor. Pentru noi contează extrem de mult să contribuim la evoluţia pieţei spaţiilor de birouri, care va duce la progres profesional şi la dezvoltarea afacerilor companiilor, toate acestea însemnând în final creştere economică", a declarat Mihai Păduroiu, head of advisory & transaction services al CBRE România.

Citește și: MITĂ la Finanțe - Sentință DEFINITIVĂ pentru un angajat SĂLTAT de DGA, care EXCELA în primirea de foloase necuvenite

La nivelul repartizării pe diferite zone ale Capitalei, generaţia tânără şi foarte tânără (18 - 34 ani) lucrează cu precădere în partea de vest şi în zona de nord, generaţia X (35 - 49 ani) în zona de vest şi centrală, iar aproape jumătate dintre seniorii care au participat la studiu, în partea centrală a Bucureştiului.

Printre nemulţumirile menţionate de majoritatea intervievaţilor se numără: sistemele deficitare de încălzire, ventilaţie şi aer condiţionat (40%), lumina naturală insuficientă (37%), precum şi spaţiul prea aglomerat şi locurile de parcare în număr prea mic (ambele - 36%).

Echilibrul dintre viaţa personală şi timpul petrecut este valorizat în mod diferit, în funcţie de categoria de vârstă: generaţia Z consideră în proporţie de 68%, că timpul pentru viaţa personală este un criteriu extrem de important în alegerea unui loc de muncă, urmată fiind de generaţia Y cu 47%, generaţia X cu 51% şi generaţia seniorilor cu 35%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.