Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiu ÎNFRICOȘĂTOR: un trib din Brazilia are de două ori mai MULTE șanse să moară de coronavirs

Los Angeles Times
coronavirus

APIB a înregistrat peste 980 de cazuri confirmate de coronavirus şi cel puţin 125 de decese în rândul comunităţilor indigene din Brazilia. Această cifră înseamnă o rată a mortalităţii de 12,6%, de două ori mai mare decât rata naţională care este de 6,4%.

Citește și: Avocatul Gheorghe Piperea face anunţul neplăcut pentru Orban: Patronii de hoteluri se pregătesc să dea în judecată Guvernul

Indigenii care s-au mutat în oraşe mai mari sau în zone urbane pentru a studia sau în căutarea unui loc de muncă pot ajunge să trăiască în condiţii precare, fără a avea acces la servicii publice.

Aceşti factor îi fac mai vulnerabili atunci când vine vorba de problemele de sănătate. Între timp, cei care locuiesc în zone îndepărtate nu au acces la unităţi medicale de bază.

Un băiat Yanomami în vârstă de 15 ani dintr-un sat din Amazon, a fost unul dintre primii brazilieni indigeni care au murit de COVID-19 în aprilie.

Sâmbătă, Brazilia a devenit a doua ţară din lume în ceea ce priveşte numărul de îmbolnăviri de COVID-19, depăşind astfel Rusia. Până acum au fost înregistrate 347.398 de cazuri şi 22.013 de decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.