Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiu îngrijorător: Alimentele bogate în grăsimi saturate, care se găsesc în unt și mezeluri, hrănesc cancerul

curademiere.ro
grasimi saturate

O alimentaţie săracă în grăsimi ar putea reprezenta soluţia pentru stoparea evoluţiei cancerului, potrivit constatărilor unui grup de cercetători din Australia, transmite marţi agenţia de presă Xinhua.

Într-un studiu ale cărei rezultate au fost publicate marţi, cercetătorii de la Institutul de Sănătate şi Cercetare Medicală din South Australia (SAHMRI) şi de la Universitatea din Adelaide au descoperit că tumorile cu mutaţii ale genei IDH1 nu se pot dezvolta în absenţa lipidelor - grăsimi care se găsesc în alimente, inclusiv în unt - contrazicând astfel părerile conform cărora alimentaţia nu afectează tumorile, potrivit Agerpres.

Întâlnită în mod obişnuit în leucemii, cancer osos sau cerebral, mutaţia IDH1 reprogramează o celulă pentru a modifica funcţia enzimatică.

"Am replicat rezultatele într-o gamă largă de tipuri de cancer, comparând o dietă obişnuită cu una complet lipsită de grăsimi şi am fost surprinşi să constatăm că tumorile cu IDH1 au fost stopate atunci când au fost private de lipide", a declarat Daniel Thomas, specialist în hematologie clinică şi autorul principal al studiului din partea SAHMRI, citat într-un comunicat.

"Spre deosebire de alte tumori, cancerele cu mutaţii IDH1 sunt dependente de lipide, trebuie să le consume", a spus el.

Daniel Thomas şi echipa sa vor încerca în continuare să îşi fundamenteze descoperirile în studii pe oameni desfăşurate pe termen lung.

El a recomandat, însă, tuturor celor care au fost diagnosticaţi cu un cancer cu mutaţii IDH1 să evite alimentele care sunt bogate în grăsimi saturate.

Cercetătorii s-au arătat optimişti că această cercetare ar putea face din SAHMRI prima unitate medicală din lume care combină ţintirea mutaţiei IDH1 cu tratamente cu protoni şi molecule mici.

"Aceste constatări pot duce în cele din urmă la o creştere a speranţei de viaţă în cazul pacienţilor aflaţi în remisiune după tratamentul cancerelor IDH1 pe bază de terapia cu protoni sau radioterapia", a spus Daniel Thomas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.