Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiu: Nouă din zece lideri globali susţin că programele ESG sunt esenţiale pentru companii

www.bugetul.ro
firme, afaceri

Majoritatea liderilor de afaceri (92%) consideră că programele de sustenabilitate şi de mediu, sociale şi de guvernanţă (ESG) sunt esenţiale pentru succesul organizaţiilor pe care le reprezintă, iar cel mai important beneficiu identificat în acest sens se referă la imaginea brandului (40%), reiese dintr-un studiu realizat de Oracle, în colaborare cu un consilier CIO şi instructor pentru Harvard Professional Development.

Astfel, conform cercetării "No Planet B", aproape toţi liderii de afaceri (91%) se confruntă cu obstacole majore în implementarea iniţiativelor de sustenabilitate şi ESG. În acest sens, printre cele mai mari provocări se află obţinerea de măsurători despre ESG de la parteneri şi terţi (35%), lipsa de date (33%) şi procesele manuale de raportare care necesită mult timp (32%).

Totodată, 96% dintre respondenţi recunosc faptul că prejudecăţile şi emoţiile umane distrag adesea atenţia de la obiectivul final, iar 89% cred că organizaţiile care folosesc tehnologia pentru a ajuta la dezvoltarea unor practici de afaceri durabile vor fi cele care vor avea succes pe termen lung. Mai mult, 93% din totalul celor chestionaţi ar avea încredere într-o aplicaţie software automatizată (bot) în locul unui om pentru a lua decizii sociale şi de sustenabilitate. Aceştia sunt de părere că "boţii" sunt mai buni la colectarea fără erori a diferitelor tipuri de date (43%), la luarea unor decizii raţionale şi nepărtinitoare (42%) şi la prezicerea rezultatelor viitoare pe baza indicatorilor/performanţelor anterioare (41%), potrivit Agerpres.

Pe de altă parte, liderii de afaceri au afirmat că oamenii sunt, în continuare, esenţiali pentru succesul iniţiativelor sociale şi de sustenabilitate şi cred că oamenii sunt mai buni la implementarea schimbărilor pe baza feedback-ului din partea părţilor interesate (48%), la educarea celorlalţi cu privire la informaţiile necesare pentru a lua decizii (46%) şi la luarea de decizii strategice în funcţie de context (42%).

Studiul Oracle evidenţiază, totodată, că majoritatea covârşitoare a oamenilor susţin că sustenabilitatea şi factorii sociali sunt mai importanţi ca niciodată (93%) şi că societatea nu a făcut suficiente progrese (94%).

De asemenea, 45% dintre cei chestionaţi au declarat că întreprinderile pot aduce schimbări mai semnificative în ceea ce priveşte sustenabilitatea şi factorii sociali decât indivizii sau guvernele singure, 78% că se simt frustraţi şi sătui de lipsa de progres a întreprinderilor până în prezent, iar 84% că întreprinderile ar face mai multe progrese în ceea ce priveşte sustenabilitatea şi obiectivele sociale cu ajutorul Inteligenţei Artificiale (AI), respectiv 61% că roboţii vor reuşi acolo unde oamenii au eşuat.

Rezultatele cercetării Oracle se bazează pe un sondaj realizat de Savanta, Inc. în perioada 25 februarie - 14 martie 2022, pe un eşantion de 11.005 persoane din 15 ţări (SUA, Marea Britanie, Germania, Olanda, Franţa, China, India, Australia, Japonia, Singapore, Africa de Sud, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Brazilia şi Mexic).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.