Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiu: 'Poliţiştii americani albi îşi folosesc într-o mai mare măsură arma decât colegii lor de culoare'

Poliţiştii americani albi îşi folosesc într-o mai mare măsură arma decât colegii lor de culoare, şi mai ales în cartierele populate în majoritate de persoane de culoare, conform unui studiu care confirmă un sentiment exprimat deseori de minorităţile din SUA, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Când sunt chemaţi la intervenţii de urgenţă, agenţii albi folosesc în medie de două ori mai des "forţa armelor decât agenţii de culoare", scriu economiştii Mark Hoekstra şi CarlyWill Sloan de la Texas A&M University.

În timp ce îşi folosesc arma într-un mod comparabil "în cartierele de albi şi mixte, agenţii albi sunt de cinci ori mai susceptibili să îşi folosească arma în cartiere locuite în majoritate de persoane de culoare", subliniază ei într-un studiu lansat pentru discuţie pe site-ul Biroului Naţional de Cercetare Economică.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, Episodul 6: 'Nu mai sunaţi, nu mai interveniţi în niciun fel. Se numeşte trafic de influenţă' (VIDEO)

Pentru a ajunge la aceste cifre, cercetătorii au analizat peste două milioane de apeluri la numărul de urgenţă 911 în două mari oraşe americane - nespecificate - care trimit agenţi aleatoriu.

Prin urmare, eşantionul nu este neapărat reprezentativ pentru toată ţara, dar suficient de extins pentru că "a demonstra că chestiunea rasială contează într-un moment în care poliţia, şi agenţii albi în special, ştie că este observată de aproape de media şi de populaţie", scriu ei, reamintind că 24% dintre afroamericani "nu au încredere" în poliţie.

Decesele persoanelor de culoare împuşcate de poliţişti albi stârnesc permanent emoţie în SUA, unde ele au dat naştere la mişcarea 'Black Lives Matter' ('Vieţile persoanelor de culoare contează').

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.