Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiu: Proiectul de infrastructură majoră Nord Stream 2 are un beneficiu economic total pentru UE de 9,9 miliarde de euro

eadaily.com
nord stream 2

Cea de-a doua parte a unui raport recent al lui Arthur D. Little (ADL) - "Impactul Nord Stream 2 în faza de construcție" - analizează efectele economice (crearea de locuri de muncă și PIB) în cadrul proiectului în curs de construire a două noi conducte de gaze din Rusia către Germania.

Raportul, care este un follow-up al unui raport anterior creat în 2017, analizează stadiul actual al investițiilor în proiecte și concluzionează că beneficiul economic total pentru Uniunea Europeană (UE) reprezintă 9,9 miliarde EUR pentru construcția conductelor, BC a învățat de la ADL.

În comparație cu primul raport (2017), care a fost efectuat în faza de achiziții publice, acum de două ori mai multe CAPEX au fost angajate și cheltuite în mai multe țări din UE și din afara UE, acum cînd proiectul se află în mijlocul construcției.

Peste 1000 de antreprenori din întreaga Europă și Rusia contribuie la realizarea proiectului. Aceasta include atât firme internaționale mari care furnizează materiale sau servicii de construcție, cât și întreprinderi mici care oferă servicii de specialitate. Mai mult, investiția până la sfârșitul lunii decembrie 2018 creează 57,500 de echivalenți de locuri de muncă cu normă întreagă în UE pe o perioadă de cinci ani, adăugând 4,7 miliarde EUR în PIB în diferite sectoare industriale.

Citește și: Gazprom a dat în judecată Moldovagaz. Vrea 329,6 milioane de dolari

Nord Stream 2 este un proiect important de infrastructură în domeniul gazelor naturale, care are ca scop construirea unui sistem de conducte cu o capacitate de transport de 55 miliarde de metri cubi pe an. Acesta va exporta în condiții de siguranță și fiabilitate gazul către piața europeană, unde cererea este stabilă, însă producția indigenă scade, creând o diferență de import.

Obiectivul noului studiu Arthur D. Little, comandat de Nord Stream 2, este de a înțelege efectele directe, indirecte și induse ale proiectului asupra economiei europene și asupra țărilor în care au fost sau sunt realizate investiții reale în curs de desfășurare in detaliu. În comparație cu raportul precedent, datele actuale iau în considerare datele furnizate efectiv și detaliate până la începutul operațiunilor.

Ea evaluează efectele legate de executarea proiectului, precum și cele privind lanțurile de aprovizionare și economia în ansamblu. Analiza a utilizat un instrument de modelare economică (IMPLAN) bazat pe date statistice care stau la baza pentru diferite economii. Studiul analizează toate investițiile angajate și cheltuite la sfârșitul lunii decembrie 2018 a (CAPEX) 8 miliarde EUR.

Cele mai pronunțate efecte se înregistrează în țările în care se desfășoară activități de construcție majore legate de proiecte - Rusia, Germania, Finlanda, Danemarca și Suedia; în țările tradițional asociate cu industria offshore de petrol și gaze care găzduiesc majoritatea furnizorilor de servicii - Olanda, Regatul Unit, Norvegia și Italia; și la sediul dezvoltatorului de proiect și al altor furnizori de servicii internaționale. Studiul actual a fost completat cu interviuri furnizorilor care au confirmat impactul benefic al proiectului asupra dezvoltării corporative și a comunităților locale. De asemenea, au fost evidențiate în studiu câteva dintre inovațiile majore și soluțiile de pionierat pentru provocările rezultate din activitatea proiectului.

Michael Kruse, partener în practica energetică și utilități ADL, a declarat: "Într-un moment în care industria de petrol și gaze se confruntă cu reduceri și concedieri, acest raport demonstrează în mod transparent beneficiile proiectelor de infrastructură energetică de mari dimensiuni, cum ar fi Nord Stream 2. “

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.