Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiu: Reluarea turismului internaţional în Hong Kong va avea un impact redus asupra transmiterii COVID-19

National Institute of Allergy and Infectious Diseases
covid coronavirus

Reluarea completă a turismului internaţional în Hong Kong va avea "un minor impact marginal" asupra transmiterii COVID-19, au anunţat autorii unui studiu publicat marţi, în contextul în care acest important centru financiar asiatic se pregăteşte să relaxeze măsurile stricte pe care le-a adoptat pentru a limita răspândirea noului coronavirus, informează Reuters.

Studiul, intitulat "Planificare anticipată, după al cincilea val din Hong Kong alimentat de varianta Omicron BA.2", preconizează că al şaselea val al pandemiei de COVID-19 va începe în luna iunie, pe măsură ce măsurile privind controlul răspândirii virale vor fi relaxate în următoarele luni şi rata de vaccinare va creşte în această metropolă, potrivit Agerpres.

Atât timp cât turiştii sunt vaccinaţi cu schemă completă împotriva noului coronavirus şi prezintă teste COVID-19 cu rezultate negative în momentul îmbarcării în avioane care îi vor transporta spre această regiune autonomă chineză, ei vor avea un impact neglijabil asupra transmiterii virale, potrivit acestui studiu realizat de cercetători de la Universitatea Hong Kong, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Laboratory of Data Discovery for Health.

Autorii studiului au sugerat că cea mai bună strategie pentru guvernul din Hong Kong ar fi "o transmitere virală controlată, mai bine mai devreme decât mai târziu", pentru ca oamenii să înceapă să trăiască alături de virus.

Autorităţile din Hong Kong şi China au rămas până acum fidele politicii de "zero COVID", încercând să stopeze focare epidemiologice imediat după apariţia acestora prin izolare, testare şi monitorizarea extensivă a persoanelor de contact.

Cu toate acestea, fosta colonie britanică se confruntă începând din februarie cu o creştere importantă a numărului de infectări şi de decese.

Şefa guvernului local, Carrie Lam, a anunţat luni că Hong Kong va relaxa unele dintre măsurile de distanţare socială de la 1 aprilie, inclusiv interdicţia privind accesul curselor aeriene din nouă ţări, după o serie de critici cauzate de restricţiile dure implementate în oraşul asiatic într-o perioadă în care restul lumii a trecut la strategia bazată pe convieţuirea cu noul coronavirus.

De la începutul pandemiei din 2020, Hong Kong a raportat peste 1 milion de infectări şi peste 6.000 de decese asociate COVID-19 - cele mai multe dintre ele fiind înregistrate în ultima lună. Mai mult de jumătate din populaţia din Hong Kong a fost deja infectată cu SARS-CoV-2, au estimat oamenii de ştiinţă.

Autorităţile din domeniul sănătăţii au raportat marţi 14.152 de cazuri noi de COVID-19 şi 245 de decese.

Noul studiu afirmă că o politică de tranziţie ce ar permite ca maladia COVID-19 să devină endemică ar expune la acest virus, într-o manieră controlată, aproximativ 40 de procente din populaţia locală care nu a fost încă infectată, fapt ce ar duce la dezvoltarea unei "imunităţi hibride", bazată pe trecerea prin infecţia naturală şi pe vaccinare.

În acest scenariu, cel puţin 90% dintre persoanele de peste 70 de ani vor trebui să se vaccineze cu cel puţin două doze, în creştere faţă de procentul de 70% considerat necesar până acum, au precizat autorii studiului.

Presupunând că măsurile de distanţare socială vor fi complet eliminate până la 1 iunie, cel de-al şaselea val al pandemiei ar urma să apară la acea dată şi să dureze cel puţin două luni.

Până la 30 iunie, numărul cumulat al infectărilor ar putea să ajungă la 6,7 milioane, iar cel al deceselor la 10.882.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.