DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

STUDIU: românii nu se tem să călătorească din cauza COVID-19

Organizatia Elena de Turism
Grecia vacanta Samothraki vathres Samotracia

Agenția globală de Turism Online eSky a realizat un studiu al cărui scop a fost să verifice modul în care COVID-19 a schimbat percepția călătorilor români. 59% din participanții la sondaj nu se tem să călătorească în contextul COVID-19. Respondenților le lipsesc călătoriile, deoarece vacanța și călătoriile i-ar ajuta să se relaxeze după carantină. Cei ce au călătorit activ vor să călătorească și mai mult.

Citește și: Asociația Salvați Copiii: aproape un sfert (23%) dintre mamele sub 18 ani din Uniunea Europeană trăiesc în România

Călătoriile creează dependență - 73% dintre clienții eSky.ro ce au răspuns întrebărilor, își planifică o călătorie în vara acestui an.

Pandemia COVID-19 a însemnat noi reguli pentru călătorii. Prin urmare, eSky a decis să efectueze studiul „eSky.ro: călătoriile în perioada COVID-19” pentru a afla cum percep subiecții călătoriile. Studiul a fost realizat în luna mai, folosind metoda CAWI (Computer-Assisted Web Interview) pe un grup independent de N = 412 utilizatori de internet (clienți eSky.ro).

Deși pandemia nu a dispărut încă, studiul „eSky.ro: călătoriile în perioada COVID-19” arată că 59% dintre persoanele chestionate nu se tem să călătorească în contextul COVID-19. De remarcat este faptul că, în principal, persoanele din grupul de vârstă peste 54 de ani se tem să călătorească din cauza pandemiei COVID-19.

În plus, 66% dintre respondenți au visat la noi călătorii în perioada carantinei. Acest lucru indică interesul pentru călătorii în timpul așa-numitelor restricții și blocării deplasărilor. Interesant este și faptul că 70% dintre cei ce visau la călătorii viitoare sunt femei, tot doamnele fiind cele în mâinile cărora stau, de cele mai multe ori, deciziile legate e vacanțele familiilor.

Planificăm deja o vacanță, dar așteptăm deschiderea frontierelor

Printre utilizatorii care au fost în vacanță în 2019, 52% și le-au petrecut în străinătate și peste 37% în România. De remarcat este faptul că aproape 12% din clienții eSky chestionați nu au plecat nicăieri în vacanță anul trecut.

Cu toate acestea, 57% din respondenți au căutat online informații despre călătorii în perioada carantinei.

Persoanele care planifică deja vacanța din acest an se gândesc încă unde să plece: 55% declară că doresc să plece în străinătate, iar alți 41% au în vedere România, cel mai probabil în așteptarea informațiilor despre deschiderea frontierelor și relansarea zborurilor.

Utilizatorii de Internet care deja visează la noi călătorii în timpul carantinei, își orientează cel mai adesea gândurile către țările europene (57%), apoi către țările exotice (28%), călătoriile în România (22%), iar după frumoasa noastră țară se află City break-urile (14%). 8% dintre respondenți doresc ca perioada călătoriei să fie mai lungă decât de obicei.

Imediat ce se ridică restricțiile, 78% dintre respondenți doresc să călătorească în străinătate anul acesta. Dintre aceștia, 70% fac parte din segmentul cu vârstă cuprinsă între 34-54 de ani. Iar majoritatea celor ce nu doresc să plece în străinătate din cauza restricțiilor legate de situația COVID-19 fac parte din segmentul de peste 54 de ani, așa cum era de așteptat, având în vedere faptul că acest segment este cel mai sensibil la COVID-19.

Călătoriile creează dependență, iar cei care au călătorit în trecut nu vor să renunțe

Clienții eSky.ro pot fi considerați călători activi, deoarece 84% dintre ei au călătorit în străinătate în ultimele 12 luni.

În acest an, utilizatorii eSky.ro își planifică activ călătoriile în străinătate, considerând că restricțiile și obligațiile de carantină vor fi în curând ridicate.

Sondajul „eSky.ro: călătoriile în perioada COVID-19” arată că 80% dintre utilizatori își planifică o călătorie în străinătate în acest an, iar 73% plănuiesc o vacanță în această vară:

39% dintre ei doresc să călătorească cât mai curând posibil, iar alți 26% - în următoarele 3 luni. Merită menționat faptul că 32% dintre respondenți au declarat că intenționează să utilizeze ajutorul agențiilor online de turism atunci când își planifică călătoriile în străinătate.

Vacanța 2020

În ciuda pandemiei, 55% dintre respondenți doresc să-și petreacă vacanța din acest an în străinătate, cu 3 procente mai mult față de anul trecut când nu existau restricții (aceștia petrecând ultima vacanță, în proporție de 52% în străinătate în 2019).

41% dintre respondenți doresc să-și petreacă vacanța din acest an în țară iar restul de 14% nu știu încă.

Mijlocul de transport preferat pentru această vacanță este avionul pentru 77% din respondenți, urmat de mașină cu 15%.

Respondenții românii preferă cazarea la hotelul în proporție de 59% din totalul celor chestionați, 17% preferă pensiunile, 16% casele de vacanță și 9% ar rezerva apartament de tip Suite.

Destinații în România pentru 2020

Din cei 41 % ce doresc să petreacă vacanța acestui an în România: 46 % doresc să meargă la munte, 40% la mare, 21% în locuri/orașe apropiate de casă iar 7% în apropierea unui lac.

Tipul de cazarea preferat în România este hotelul cu 40% din total, urmat de pensiuni în proporție de 37%, și case de vacanță cu 23%.

Destinații în străinătate preferate în trecut

În topul destinațiilor de vacanță în străinătate pe care le-au avut în vedere clienții eSky.ro sunt: Grecia (35%), Spania (28%), Italia (26%). Franța (19%), Egiptul cu 16% din răspunsuri și Turcia cu 12%.

Destinațiile străine de vizitat în viitorul apropiat

În topul destinațiilor de vacanță în străinătate pe care le au în vedere clienții eSky.ro pentru 2020, se află:

Grecia (32%), Spania (28%), Italia (22%), Franța (19%), Turcia (17%), Egipt (15%), Croația (12%), iar cu 9% fiecare, avem ca țări preferate: Malta, Maldive, Thailanda și Bulgaria.

Comparând preferințele actuale față de cele din trecut, remarcăm că nu există diferențe majore în clasament, lista țărilor alese fiind identică, cu mici modificări în procente. Acest fapt ne arată că, indiferent de pandemie, alegerile/preferințele clienților noștri au rămas constante.

Atunci când vine vorba de viitoarea călătorie, cei mai importanți factori luați în considerare sunt: prețul (54%), siguranța destinației aleasă (48%), destinația (30%), data (20%) precum și mijlocul de transport (17%).

Preferințele utilizatorilor eSky din Marea Britanie, Polonia, Bulgaria și Brazilia pentru vacanța 2020

Studiul a fost condus și pe utilizatorii eSky din Brazilia, Polonia, Bulgaria și ai Regatului Unit, pe un eșantion total de 2775 persoane.

În ceea ce privește clienții eSky din Europa, cele mai populare destinații de vacanță în 2020 rămân Top 3: Grecia, Italia și Spania. Pentru utilizatorii eSky din Brazilia, avem Spania și Italia ca destinații comune cu Europenii dar Portugalia conduce detașat cu 39% din răspunsuri urmată de Statele Unite (34%).

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.