Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiul care ȘOCHEAZĂ: Milioane de oameni mor de foame în Canada prosperă, unii dintre ei tineri

StudyAbroad.com
canada

Este mai probabil să moară timpuriu canadienii care nu își pot permite mese regulate, potrivit unui studiu publicat luni, care arată că oamenii mor de foame chiar și în țările bogate, informează Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Studiul realizat pe mai bine de jumătate de milion de adulți din Canada a arătat că foamea este legată de creșterea ratei mortalității, din toate cauzele de deces, cu excepția cancerului.

Citește și: Florin Cîțu vine cu explicații! Cum se găsesc fonduri pentru anticipate, dar pentru majorarea pensiilor și alocațiilor nu

Dar bolile infecțioase, rănile involuntare și sinuciderea sunt de două ori mai probabil să îi omoare pe cei care se confruntă cu probleme grave de a-și procura suficientă mâncare, spre deosebire de cei care nu se lovesc de o asemenea situație, susține studiul publicat în Jurnalul Asociației Medicale din Canada.

„E ca și cum am găsit cauze din țări de lumea a treia într-un stat de lumea întâi”, a declarat, pentru Thomson Reuters Foundation, principalul autor al studiului Fei Men, cercetător la Universitatea din Toronto.

„Persoanele cu grija procurării mâncării din Canada se confruntă cu probleme precum infecțiile și intoxicație cu droguri, situații care ne-am aștepta să apară în țările în curs de dezvoltare. Rezultate sunt destul de șocante și pentru noi. Într-un stat atât de dezvoltat precum Canada, grija hranei încă poate cauza decese”, a explicat Fei Men.

Citește și: Ar fi mutarea anului 2020! Frații ‘Dedeman’ ar putea provoca un real cutremur

Peste 4 milioane de persoane din Canda se luptă să facă rost de mâncare suficientă, arată datele oficiale, o problemă care variază de la rămânerea fără mâncare sau săritul peste mese pentru a ajunge la un compromis între cantitate și calitate.

A nu avea suficientă hrană duce la „pierdere materială și epuizare psihologică” care la rândul lor se transformă în malnutriție. De asemenea, acești oameni sunt mai puțin capabili să gestioneze condițiile cronice, a adăugat Men în interviul telefonic.

„Dacă au diabet, sunt mai predispuși să nu reacționeze la tratament și pastile, deci ar putea fi un efect mai mare și mai dăunător asupra acestor oameni”, a explicat Fei Men.

Un studiu din 2019 care analiza relația între foame și mortalitate în rândul adulților din SUA a avut rezultate similare în sensul în care lipsa hranei era o cauză a decesului.

La nivel global, peste două miliarde oameni nu au acces la mâncare sănătoasă adecvată, ceea ce le pune sănătatea în pericol, inclusiv 8% dintre oamenii din America de Nord și Europa, potrivit celor mai recente date ale Națiunilor Unite.

 

Cercetătorii studiului din Canada au analizat date strânse de la peste jumătate de milion de adulți, din care 25.000 au murit înainte de vârsta de 82 de ani. Descoperirile arată că lucrătorii în sănătate publică ar trebui să ia în calcul accesul adecvat al oamenilor la mâncare în tratarea bolilor și rănilor, conchid autorii cercetării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.