Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA a convins-o: China A ÎNCETAT să mai răspândească CONSPIRAȚII despre coronavirus

South China Morning Post
trump xi jinping

China a încetat să mai răspândească teorii ale complotului pe internet în ţările în curs de dezvoltare pe tema implicării americane în apariţia noului coronavirus, după ce ecoul sub aşteptări, a declarat vineri un responsabil american, notează AFP.

Centrul Departamentului de Stat american însărcinat cu analizarea şi contracararea propagandei străine a estimat că în prezent Beijingul pune accentul pe propriile succese pentru a opri răspândirea pandemiei şi pe ajutorul pe care îl oferă unor terţe ţări, potrivit Mediafax.ro,

Mesaje Chinei în Africa arată că autorităţile gigantului asatic, unde COVID-19 a fost detectat pentru prima dată în decembrie, "par să fi abandonat această campanie de dezinformare potrivit căreia coronavirusul a fost creat în Statele Unite", le-a declarat jurnaliştilor coordonatoarea acestui centru, Lea Gabrielle.

Citește și: 'ERAM FERICIŢI ŞI NU ŞTIAM' - Editorial viral online, scris de un jurnalist spaniol

"De asemenea, constatăm o tendinţă similară în America de Sud", a adăugat ea.

În opinia sa, analizarea intervenţiilor guvernului chinez pe reţelele sociale în perioada 13-15 martie arată "reacţii esenţial negative" în Africa în faţa acestei ipoteze nefondate.

În urmă cu peste două săptămâni, un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe a preluat pe Twitter această teorie potrivit căreia un militar american a dus noul coronavirus la Wuhan, oraşul epicentru al pandemiei în China.

Departamentul de Stat a denunţat o teorie a complotului "ridicolă" şi l-a convocat pe ambasadorul Chinei la Washington, în timp ce preşedintele american, Donald Trump, şi-a manifestat iritarea folosind deschis formula "virusul chinez" pentru a se referi la noul coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.