Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA acuză forţele navale iraniene că au utilizat un laser împotriva unui elicopter american

bellhelicopter.com
elicopter bell ah1 viper

SUA au acuzat joi forţele navale iraniene că au ţintit cu un laser un elicopter al armatei americane cu prilejul unui zbor de rutină în spaţiul aerian internaţional din Golf, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Elicopterul în cauză este un AH-1Z Viper de pe nava de război USS Bataan, desfăşurat de americani în această regiune maritimă strategică cu scopul de a descuraja eventuale manevre iraniene de arestare a unor petroliere.

Navele iraniene "au îndreptat în mai multe rânduri un laser luminos în direcţia aparatului în timp ce se afla în zbor" miercuri, a declarat purtătorul de cuvânt al forţelor navale americane Rick Chernitzer într-un comunicat.

"Nu sunt acte demne de o forţă profesională maritimă. Este un comportament periculos, neprofesionist şi iresponsabil al forţelor navale ale Gardienilor Revoluţiei iranieni care prezintă un risc pentru vieţile americane şi cele ale aliaţilor noştri şi trebuie să înceteze imediat", a adăugat el.

SUA acuză Iranul că a arestat sau a încercat să aresteze în cursul ultimilor doi ani aproape 20 de nave sub pavilion străin în regiune.

Tensiunile între Iran şi SUA s-au intensificat după ce fostul preşedinte american Donald Trump s-a retras din acordul internaţional care viza îngheţarea programului nuclear iranian şi a impus din nou sancţiuni împotriva ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.