Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA - Anchtă împotriva uneia dintre cele mai mai mari companii farmaceutice din lume

Eli Lilly Laboratories
Eli Lilly

Departamentul de Justiţie al SUA a lansat o investigaţie penală împotriva Eli Lilly, axată pe nereguli în producţie şi manipularea datelor la fabrica din Branchburg, New Jersey, care produce tratamentul pentru Covid-19 al gigantului farmaceutic şi alte medicamente, au declarat trei persoane apropiate situaţiei, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Investigaţia reprezintă o escaladare semnificativă a controalelor guvernamentale asupra Lilly.

Compania farmaceutică, una dintre cele mai mari din lume, a fost cercetată de mai bine de un an de către Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente în legătură cu presupuse nereguli în activitatea de producţie şi în documente, la fabrica din Branchburg.

Joi dimineaţă, compania a dezvăluit într-o declaraţie depusă la Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare că a primit o citaţie de la Departamentul de Justiţie în luna mai, pentru documente legate de fabrica Branchburg. Compania nu a dezvăluit nimic mai mult despre natura sau obiectivul anchetei şi a spus că cooperează pe deplin în această privinţă.

Lilly a declarat că a angajat anterior consilieri externi pentru a efectua o anchetă independentă referitoare la acuzaţii legate de fabrica din Branchburg.

Compania a transmis joi aceleaşi informaţii Reuters.

"Lilly se angajează profund în fabricarea medicamentelor de înaltă calitate pentru pacienţii care au nevoie de ele, iar siguranţa şi calitatea produselor noastre reprezintă cea mai mare prioritate a noastră", a spus compania.

Ancheta Departamentului Justiţiei a urmat unui articol publicat de Reuters în luna martie, potrivit căruia o directoare de resurse umane al Lilly a pretins că a fost forţată să renunţe la locul de muncă la fabrică după ce a întreprins investigaţii interne cu privire la reclamaţiile angajaţilor legate de defecte de fabricaţie, înregistrări falsificate sau distruse şi lipsa personalului.

În aprilie, angajaţii au acuzat un director al fabricii că a modificat documentele solicitate de FDA pentru a minimiza problemele, potrivit unei plângeri interne nesemnate examinate de Reuters.

Compania a declarat anterior Reuters că niciuna dintre problemele semnalate de inspectorii FDA nu a afectat calitatea medicamentelor eliberate medicilor şi pacienţilor.

De asemenea, Lilly a negat că ar fi luat măsuri împotriva vreunui angajat.

Ancheta Departamentului Justiţiei, care implică procurori americani şi alţi oficiali din New Jersey şi Washington, a început în ultimele săptămâni, au spus cele trei persoane.

Biroul Federal de Investigaţii participă la anchetă, au spus aceştia. Un purtător de cuvânt al biroului procurorului general din New Jersey a refuzat să confirme sau să infirme existenţa unei anchete.

Reprezentanţii Departamentului Justiţiei şi ai FDA din Washington nu au avut niciun comentariu imediat cu privire la anchetă. FBI a refuzat să comenteze.

Ancheta este în primele sale etape, au declarat cele trei persoane pentru Reuters, iar Departamentul de Justiţie nu a acuzat Lilly sau pe vreunul dintre angajaţii săi de acţiuni greşite.

Departamentul ar putea urmări în cele din urmă să aducă acuzaţii penale, să solicite sancţiuni civile sau să închidă ancheta fără să ia măsuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.